Trabzon İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı İlker Yıldırım, "Trabzon'da ilave destekler ve yatırımlarla üretim kapasitemizi 5 yıl içinde, yıllık 20 bin tona çıkartmayı hedefliyoruz. Bu da tamamı ihracata giden bir ürünle yaklaşık 100 milyon dolarlık döviz girdisi demektir" açıklamasında bulundu.
#Su ÜrünleriErzurum'da, 15 yıl önce bardak su ve damacana su üretimine başlayan, 2009 yılında ürün çeşitliliğini artıran firma, 60 ilin yanı sıra Kuveyt ve Gürcistan'a su satıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demir: "Ülkenin doğu ve güneydoğusundaki bölgelere su gönderiyoruz. Yaz ve kış ortalama günlük 750 ton civarında üretim yapıyoruz." açıklamalarında bulundu. Fabrikanın ortağı ve satış sorumlusu Serhan Karabulut: "Kuveyt ve Gürcistan'a su ihracatına başladık. Ulusal marketlerle çalıştığımız için onların dağıtım sinerjisini de kullanıyoruz." ifadelerinde bulundu.
#ErzurumSırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli, 2011 yılında kapasite artırımı için 20 milyon Euro yatırım yaptıklarını belirterek, “Kapasitemizi belli bir seviyeye taşıyınca ihracatta da hızla artış olmaya başladı. İhracatta toplam 35 ülkeye ulaştık. Öncelikli pazarlarımız arasında Dubai, Almanya, Kuzey Irak, Japonya ve İngiltere yer alıyor” dedi.
Yaşar Holding'e bağlı Pınar Gıda Grubu'nun ihracat miktarını ve pazarlarını artırdığı bildirildi. Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu tarafından yapılan açıklamada halen 37 ülkeye ihracat yapan Pınar Gıda Grubu'nun son olarak ‘‘hindi kanat ucu’’ ve ‘‘hindi kuyruğu’’ ürünleri ile Hong Kong, Benin, Togo ve Angola pazarlarına girdiği belirtildi.
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Hürriyet Editör Masası’na konuk oldu. Turizm ve tarım başta olmak üzere, kent ekonomisini sırtlayan sektörlerin içinde bulunduğu mevcut durumu ve bundan sora atılması gereken kısa ve uzun vadeli adımları madde madde sıralayan Hacısüleyman, özellikle 2025 turizm hedefleriyle ilgili dikkat çekici tespitlerde bulundu, kent sorunları, kur makası, boykot çağrıları ve yaklaşan ATSO seçimlerini de es geçmedi.
#Antalya Ticaret Ve Sanayi OdasıMaden çıkarma sanayii işletmelerini Amerika kıtasında kuzeyden güneye Afrika’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya ve Asya’ya taşıdılar. Bunun iki dayanağı var: Çevre aktivistlerinin devlet yönetimine etkisi gelişmiş ülkelerde çok daha duyarlı ve demokratik bir yapıda. Ayrıca şirketler yatırım yaptıkları ülkelerde ihtilaf halinde uluslararası muhakemeye tabiler. Yani maden çıkarımının coğrafi dağılımı madende yeni dünya düzeninin kanıtıdır.
#MadenTemelleri 1968’de küçük bir atölyede atılan ve bugün adını Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu listene yazdıran Kardemir Çelik Sanayi A.Ş., 2 ve 3’üncü kuşağın yönetimiyle büyüme yolculuğunu sürdürüyor. Erkek egemen sektörde kadın olarak işini başarıyla yürüten Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Bakırel, gündemlerinde halka arz ve kurumsallaşma olduğunu söylüyor, “Önemli yatırım planlarımız bulunuyor” diyor.
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu'nda çiftçilerle iftar programı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2025 yılında bütçeden ve uluslararası kurum kuruluşlardan kredi desteği ile 18,5 milyar liralık kırsal kalkınma desteği vereceğiz. Böylece 10 bin kişiye istihdam sağlamış olacağız" dedi.
#Cumhurbaşkanı Erdoğanİzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, av yasağının normalde 15 Nisan'da başlaması gerekirken bu yıl iklim değişikliği nedeniyle teknelerin şimdiden paydos ettiğini söyledi. 15 Mart'tan itibaren teknelerin limana demirlediğini belirten Çakan, "Önümüzde Ramazan Bayramı var. Vatandaşların bol bol balık tüketmeleri lazım. Aksi takdirde bir dahaki eylül ayını beklemeleri gerekecek" dedi.
#Balık Sezonu