Dünya çapında toplum açısından en yararlı girişimler içerisinde sosyal girişimcilik gelir. Peki, sosyal girişimcilik nedir? Neden önemlidir? Sosyal girişimciler nasıl para kazanır? İşte sosyal girişimcilik hakkında tüm detaylar.
#AraştırmaBurgan Bank ile sosyal girişimcilik platformu Ashoka, Türkiye’ye fayda sağlayacak bir sosyal girişime hayat verecek. Ashoka ortaklığında, toplumsal bir soruna yenilikçi, kalıcı ve sistemi dönüştürücü çözüm sunan bir sosyal girişimciyi 3 yıl boyunca destekleyecek olan Burgan Bank, Türkiye’de sosyal girişimcilik ekosistemine de katkıda bulanacak. Aynı zamanda banka, bu ortaklık ile sosyal girişimcilerin küresel Ashoka Ağı ile buluşmasını ve Ashoka’nın küresel desteklerinden bütüncül olarak faydalanmasını sağlayan Türkiye’deki ilk kurum oldu.
#Burgan BankÖğretmen Akademi Vakfı’nın çocuklara ve gençlere yönelik sürdürülebilir bir gelecek sağlamaları amacıyla düzenlediği Uzman Buluşmaları etkinliğin yeni teması sosyal ve finansal girişimcilik olarak belirlendi. Üç sosyal girişimcinin öğretmenlerle bir araya geleceği yayın, yarın öğrenci ve ailelere de açık olarak izlenebilecek.
#Öğretmen AkademisiDört sosyal girişimci; Hülya Aras, Neslihan Edinçliler, Asiye Asal ve Songül Kaya, özel gereksinimli bireylerin sesini duyurmak ve toplumda oluşan ön yargıları yıkmak için bir araya geldi. Mesleki deneyimleri, tecrübeleri ve yaşanmışlıklarıyla güç birliği yaparak, Türkiye’nin ilk sosyal girişimcilik ve inovasyon modelini uyguladıkları Simbiyoz Sosyal Aktivite Derneği’ni kurdular. Bursa’nın üretim odaklı ilk “Yaşam Köyü” modelini oluşturmak için harekete geçen sosyal girişimciler, engelli bireylerin çalışma ve sağlıklı yaşam hakkını sağlamak adına kurum ve kuruluşlardan destek bekliyor.
#BursaToplumsal fayda yaratmak için çalışan sosyal girişimcilerin yol haritalarını çizmelerine yardımcı olan global platform Red Bull Amaphiko’nun yoğunlaştırılmış eğitim programı Red Bull Amaphiko Connect, bu yıl 24-25 Eylül 2019 tarihlerinde Göbeklitepe’de gerçekleşecek.
#EğitimMültecilere yönelik önyargıları kırmak için her kültürde kutsal olan ‘ekmek parası’ vurgusuyla yola çıkan İngiltere merkezli sosyal girişim Breadwin-ners’ın (ekmek parası kazananlar) Başkanı Martin Cosarinsky Campos, “Mülteciler artık sadece risk olarak görülmüyor. Umarım son yıllarda mülteci sorununa diğer büyük ülkelerden çok daha fazla katkı sağlayan Türkiye mültecilerden sunabileceği avantajları ve fırsatları da değerlendirebilir” dedi.
#Gazetehaberleriİstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Genç Sosyal Girişimci Ödülleri” sahiplerini buldu. Topluma pozitif katkı sağlamış 10 sosyal proje, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde düzenlenen törende ödüllerini aldı.
#ÜniversiteBir çeşit girişimcilik modeli olan sosyal girişimcilik, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de giderek yaygınlaşıyor. Aynen ticari girişimlerde olduğu gibi sorunları, fırsatları fark edip risk alan sosyal girişimler, elde ettikleri gelirleri çocuk işçiliği, yoksulluk, bilgiye ulaşım, gıda israfını önleme gibi sorunlarla mücadele etmek için kullanıyor.
#Sosyal GirişimlerKurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, birlikte yürüttükleri genç sosyal girişimciler için destek programı “Hızlan FarkYarat”ı bir adım daha ileriye taşıyarak, sosyal girişimci olmak isteyen gençlere yol haritası sunuyor.
#ÜniversiteKurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP ile dünyanın ilk ve en geniş sosyal girişimci ağı Ashoka, birlikte yürüttükleri genç sosyal girişimciler için destek programı “Hızlan FarkYarat”ı bir adım daha ileriye taşıyarak, sosyal girişimci olmak isteyen gençlere yol haritası sunuyor.
#Ashoka VakfıGeleceği, vizyonu geniş girişimci çocuklar ve gençlerle yaratabileceğinin farkına varıp bu yolda hızla yol alan bir girişimci, İlker Elal ile girişimi Minerpreneurs'ü 74. sayımızın Girişimcilik sayfasında konuştuk.
#Minorpreneurs