Sophos haberleri sayfasında Sophos hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 215 Sophos haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uygun bir siber saldırı müdahale planı oluşturarak, işletmenizin siber saldırılara karşı önceden hazırlanmasını sağlayabilir ve olası bir saldırı anında kendinizi güvenceye alabilirsiniz. Sophos’un bu konudaki tavsiyelerini sizlerle paylaşıyoruz.
#Sponsorlu İçerikSiber güvenlik uzmanları, internet üzerindeki veritabanı sunucularını hedef alan kripto madencilik yazılımı MrbMiner hakkında “MrbMiner: Cryptojacking to bypass international sanctions” başlıklı yeni bir rapor yayınladı. Rapor, zararlı yazılımın İran’a yönelik uluslararası yaptırımları aşmak için ülkedeki küçük bir yazılım merkezi tarafından hazırlandığına ve yönetildiğine işaret ediyor.
#SophosSophos, siber güvenliğe yönelik tehditlerin geçtiğimiz 20 yıl boyunca nasıl geliştiğini adım adım ele alan kapsamlı bir rapor yayınladı. Şirketin Kıdemli Güvenlik Danışmanı John Shier tarafından hazırlanan rapor, siber saldırganların nasıl organize suç örgütlerine dönüştüğünü ve dünya genelinde trilyon dolarla ölçülen zararlara neden olan bir sektör haline geldiğini gözler önüne seriyor.
#SophosSophos 2021 Tehdit Raporu yayınlandı. Güvenlik araştırmacılarının yanı sıra tehdit avcıları, hızlı müdahale ekipleri, bulut güvenliği ve yapay zeka uzmanları tarafından hazırlanan rapor, önümüzdeki yıl siber güvenlik tehditlerinin ve eğilimlerinin hangi yöne evrileceğine ve gerçek dünyaya nasıl etki edeceğine dair kapsamlı bir bakış açısı sunuyor.
#SophosSiber güvenlik uzmanları, COVID-19 döneminde özellikle KOBİ ölçeğindeki şirketleri kıskacına alan Dharma adlı fidye yazılımına dair detaylı analizinin sonuçlarını paylaştı. Fast food mantığıyla herkesin ulaşabileceği bir hizmet olarak sunulan Dharma, tuzağa düşürdüğü KOBİ’lerden ortalama 8 bin 620 dolar fidye talep ediyor.
#SophosUzmanlar, Ragnar Locker adlı fidye yazılımının güvenlik sistemlerinin denetiminden kurtulmak için bulaştığı cihazlarda kendi sanal makinesini kurduğunu tespit etti. Siber güvenlik uzmanları, fidye yazılımlarında böylesine karmaşık bir gizlenme tekniğine ilk kez rastladıklarını ifade ediyor.
#SophosSiber güvenlik uzmanları, ‘bilgisayarınıza casus program yükleyerek internette porno izlerken web kameranız aracılığıyla sizi kaydettiğini’ iddia eden ve bu yolla para koparmak isteyen e-posta mesajlarına kanmamanız gerektiği konusunda uyardı.
#SophosSiber güvenlik uzmanları, Apple resmi uygulama dükkanı App Store’da 30’un üzerinde soyguncu yazılım tespit ettiklerini ve bunların yaklaşık 4 milyon kez indirildiğini açıkladı. Görsel düzenleme, fal, burç, barkod okuyucu gibi basit fonksiyonların arkasına gizlenen soyguncu yazılımlar, yükleyenleri yıllık 520 dolara varan faturalarla karşı karşıya bırakıyor.
#Sophosİçinde bulunduğumuz sağlık koşulları, daha önce uzaktan çalışma deneyimine sahip olmayan pek çok kullanıcıyı bir anda ofisten uzak kalmaya zorladı. Bu durumun bir siber güvenlik krizine dönüşmemesi için bilgi teknolojileri çalışanlarına büyük sorumluluklar düşüyor. Sophos, uzaktan çalışma deneyiminin neden olabileceği güvenlik risklerini engellemeye yardımcı olacak ve bilgi teknolojileri profesyonellerinin hayatını kolaylaştıracak tavsiyelerini beş madde halinde paylaştı.
#KoronavirüsSophos, yazılım ve teknolojiye dayalı hizmet sektörlerine odaklanan özel sermaye şirketi Thoma Bravo tarafından satın alınma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Yaklaşık 3,9 milyar dolar değerlemeyle tamamlanan satın alma süreci ilk kez 14 Ekim 2019’da gündeme gelmiş, 3 Aralık 2019’da yapılan oylamayla satış hissedarlar tarafından onaylamıştı.
#SophosSophos’un Chrome OS, Android ve iOS işletim sistemiyle çalışan mobil cihazlar için tasarladığı güvenlik çözümü Sophos Intercept X for Mobile, kullanıcıları yüklü ödemeler yapmaya zorlayan fırsatçı yazılımlara karşı korumayı vadediyor. Uygulama, bireysel kullanım için ücretsiz olarak sunuluyor.
#SophosSophos, aralarında WannaCry, SamSam, RobbinHood, Ryuk ve MegaCortex gibi dünya genelinde pek çok sisteme diz çöktürmüş örneklerin de yer aldığı 11 ayrı fidye yazılımı ailesinin saldırılarını nasıl gerçekleştirdiklerine ışık tutan bir kılavuz yayınladı.
#SophosABD'de hizmete girmesinin ardından yoğun ilgiyle karşılaşan Disney+ dijital içerik servisine abone olan binlerce kişi, ilk haftanın sonunda hesaplarına erişimde sorun yaşamaya başladı. Siber saldırıya uğrayan binlerce hesap çalınırken, siber güvenlik uzmanları saldırının perde arkasını aralamaya çalışıyor.
#Disney PlusSophos 2019 Yılı Tehdit Raporu yayınlandı. Raporda siber suçluların alışılageldik yaygın tehditlerden öte, zengin kurumlardan para koparmak için hedefe özel tasarlanmış karmaşık saldırılara yöneldiği dikkat çekiyor. Tespit edilmesi son derece zor olan bu saldırılar, kurumlarda milyonlarca dolarlık fidye bedeli ve iş gücü kaybına neden oluyor.
#SophosBilgi teknolojilerine yönelik evrensel bir tehdide dönüşen fidye yazılımları (ransomware), en korkulan siber saldırılar arasında ilk sırada yer alıyor. Günümüzün en ciddi fidye saldırıları arasında yer alan SamSam üzerinde Sophos’un yaptığı detaylı araştırmalar, durumun düşünülenden çok daha ciddi olduğunu, SamSam’ın şimdiye dek fidye tehdidiyle topladığı paranın 6 milyon dolara yaklaştığını ortaya koydu.
#SophosGoogle ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler? Prof. Dr. Ali Murat Kırık, hurriyet.com.tr’ye yanıtladı.
#Siber GüvenlikSophos’un State of Ransomware 2022 araştırmasına Türkiye’den katılan şirketlerin %60’ı geçtiğimiz yıl fidye yazılımı saldırılarıyla karşılaştı. Saldırı sonucu verisi şifrelenenlerin %47’si işlerini kesintiye uğratmamak için fidyeyi ödeme yoluna gitti.
#HackerUygun bir siber saldırı müdahale planı oluşturarak, işletmenizin siber saldırılara karşı önceden hazırlanmasını sağlayabilir ve olası bir saldırı anında kendinizi güvenceye alabilirsiniz. Sophos’un bu konudaki tavsiyelerini sizlerle paylaşıyoruz.
#Sponsorlu İçerikSiber güvenlik uzmanları, internet üzerindeki veritabanı sunucularını hedef alan kripto madencilik yazılımı MrbMiner hakkında “MrbMiner: Cryptojacking to bypass international sanctions” başlıklı yeni bir rapor yayınladı. Rapor, zararlı yazılımın İran’a yönelik uluslararası yaptırımları aşmak için ülkedeki küçük bir yazılım merkezi tarafından hazırlandığına ve yönetildiğine işaret ediyor.
#Sophos2021’de deepfake, Blockchain, fidye yazılımı, oltalama ve DNS zehirlenmesi ile akıllı oyuncaklar en büyük siber güvenlik konularının başında gelecek. Evden çalışmanın süreceği 2021 yılında da yine kişisel veriler, e-posta güvenliği, online ticaret, oltalama gibi pek çok siber güvenlik tehdidi artarak ve yeni yöntemler kullanılarak devam edecek. Bilgi teknolojileri uzmanı Ozan İnan, 2021 yılında ön plana çıkacak 5 Siber Güvenlik konusunu anlattı.
#HackerSophos, siber güvenliğe yönelik tehditlerin geçtiğimiz 20 yıl boyunca nasıl geliştiğini adım adım ele alan kapsamlı bir rapor yayınladı. Şirketin Kıdemli Güvenlik Danışmanı John Shier tarafından hazırlanan rapor, siber saldırganların nasıl organize suç örgütlerine dönüştüğünü ve dünya genelinde trilyon dolarla ölçülen zararlara neden olan bir sektör haline geldiğini gözler önüne seriyor.
#SophosSophos 2021 Tehdit Raporu yayınlandı. Güvenlik araştırmacılarının yanı sıra tehdit avcıları, hızlı müdahale ekipleri, bulut güvenliği ve yapay zeka uzmanları tarafından hazırlanan rapor, önümüzdeki yıl siber güvenlik tehditlerinin ve eğilimlerinin hangi yöne evrileceğine ve gerçek dünyaya nasıl etki edeceğine dair kapsamlı bir bakış açısı sunuyor.
#SophosSophos’un gerçekleştirdiği araştırma, fidye yazılımlarının kurbanı olan bilgi teknolojileri yöneticilerinin siber güvenlik konusunda kendilerine duydukları güvenin ve siber saldırılara olan yaklaşımlarının, daha önce fidye yazılımlarıyla karşılaşmamış olanlara kıyasla önemli ölçüde farklılık gösterdiğini ortaya koydu.
#Fidye YazılımıGünümüzde kurumsal ağların derinliklerine sızmak isteyen siber saldırganlar her ne kadar gelişmiş teknikler kullansalar da, günün sonunda kullanıcıları tuzağa düşürmek için basit yöntemlerden yardım alıyor. Kurum genelinde doğru güvenlik yaklaşımlarını uygulayarak ve kullanıcılarınızı güvenlik zincirinin aktif birer halkası haline getirerek, her birini siber savunma hattınızı koruyan kahramanlara dönüştürebilirsiniz.
#TeknolojiSiber güvenlik uzmanları, COVID-19 döneminde özellikle KOBİ ölçeğindeki şirketleri kıskacına alan Dharma adlı fidye yazılımına dair detaylı analizinin sonuçlarını paylaştı. Fast food mantığıyla herkesin ulaşabileceği bir hizmet olarak sunulan Dharma, tuzağa düşürdüğü KOBİ’lerden ortalama 8 bin 620 dolar fidye talep ediyor.
#SophosProlock, diğer fidye yazılımlarında olduğu gibi dosyaların tamamını şifrelemek yerine dosyaların sadece bir kısmının şifrelendiği yeni bir tekniğe başvuruyor. Ancak ProLock saldırısına uğrayanlar, fidye ödemeyi kabul etseler dahi kendilerine gönderilen şifre çözücünün bu dosyaları eski haline getiremediğinden ve işleri çok daha zorlaştırdığından şikayet ediyor.
#ProlockSophos’un dünya çapında gerçekleştirdiği “The State of Cloud Security 2020” araştırması, geçtiğimiz yıl Türkiye’deki kurumların %79’unun genel bulut üzerindeki varlıklarının saldırıya uğradığını ortaya çıkardı. Araştırmada saldırıların başlangıç noktasının çoğunlukla yapılandırma hatalarından kaynaklanan açıklar olduğuna, Türkiye’deki saldırıların %84’ünün bu yolla gerçekleştirildiğine dikkat çekiliyor.
#HackerSophos, MacOS işletim sistemini ve Safari internet tarayıcısını hedef alan Bundlore adlı yeni reklam saldırısını ortaya çıkardı. Bundlore, yüklediği eklentilerle kullanıcıları istenmeyen reklamlarla yüzleştirmenin yanı sıra arama sonuçlarına ve indirme bağlantılarına da müdahale ediyor.
#MacosUzmanlar, Ragnar Locker adlı fidye yazılımının güvenlik sistemlerinin denetiminden kurtulmak için bulaştığı cihazlarda kendi sanal makinesini kurduğunu tespit etti. Siber güvenlik uzmanları, fidye yazılımlarında böylesine karmaşık bir gizlenme tekniğine ilk kez rastladıklarını ifade ediyor.
#SophosSophos, fidye saldırılarının mevcut eğilimini ve şirketlere verdiği zararı ortaya koyan küresel araştırmasının sonuçlarını paylaştı. Türkiye’nin de dahil olduğu araştırmaya göre başarılı bir fidye saldırısının neden olduğu zararı geri döndürmek dünya genelinde ortalama 730 bin dolara mal olurken, Türkiye özelinde saldırı başına maliyet 350 bin doların üzerine çıkıyor. Araştırma ayrıca fidye ödeme yoluna giden şirketlerin iki kat daha fazla zararla yüzleştiğini ve saldırı başına maliyetin 1,4 milyon dolara tırmandığını ortaya koyuyor.
#GüvenlikSiber güvenlik uzmanları, ‘bilgisayarınıza casus program yükleyerek internette porno izlerken web kameranız aracılığıyla sizi kaydettiğini’ iddia eden ve bu yolla para koparmak isteyen e-posta mesajlarına kanmamanız gerektiği konusunda uyardı.
#SophosSiber güvenlik uzmanları, Apple resmi uygulama dükkanı App Store’da 30’un üzerinde soyguncu yazılım tespit ettiklerini ve bunların yaklaşık 4 milyon kez indirildiğini açıkladı. Görsel düzenleme, fal, burç, barkod okuyucu gibi basit fonksiyonların arkasına gizlenen soyguncu yazılımlar, yükleyenleri yıllık 520 dolara varan faturalarla karşı karşıya bırakıyor.
#Sophos