sonbahar beslenmesi haberleri sayfasında sonbahar beslenmesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 49 sonbahar beslenmesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tüm yıl hayalini kurup yazın gerçeğe dönüştürdüğünüz “deniz, güneş ve kum” dolu tatilin ardından şehre dönüşte, sonbahar hem sokaklarda hem de hassas ciltlerde kendini hissettirmeye başladı. Yaz boyunca deniz ve kum vücudunuza ne kadar faydalı olduysa güneş ışınları da cildinizi o denli yıpratmış olabilir. İsveçli güzellik teknoloji markası Foreo’nun cildini önemseyenler için hazırladığı süper gıdalar rehberi ile cildinizi bilinçli bir şekilde sonbahara hazırlayabilirsiniz. İşte cilt sağlığınızı desteklemek için sonbaharda tüketebileceğiniz 5 süper gıda önerisi.
#CiltTüm yıl hayalini kurup yazın gerçeğe dönüştürdüğünüz “deniz, güneş ve kum” dolu tatilin ardından şehre dönüşte, sonbahar hem sokaklarda hem de hassas ciltlerde kendini hissettirmeye başladı. Yaz boyunca deniz ve kum vücudunuza ne kadar faydalı olduysa güneş ışınları da cildinizi o denli yıpratmış olabilir. İsveçli güzellik teknoloji markası Foreo’nun cildini önemseyenler için hazırladığı süper gıdalar rehberi ile cildinizi bilinçli bir şekilde sonbahara hazırlayabilirsiniz. İşte cilt sağlığınızı desteklemek için sonbaharda tüketebileceğiniz 5 süper gıda önerisi.
#CiltMuğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 40'a, Geyik'te ise yüzde 49'a geriledi. Geçen yıla göre her iki barajda yüzde 30'un üzerinde bir azalma oldu. Bodrum'da bahar döneminde istenilen oranda yağış yağmazsa yazın susuzluğun etkilerinin görülebileceğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, “İlave su kaynaklarının Bodrum'a temin edilmesi gerekiyor. Yaz aylarında nüfusun 1 milyona çıkması durumunda ciddi anlamda susuzluğun etkilerini görebiliriz. Umarım bahar aylarında yağış olur ve rezervuarlarımız dolar “dedi.
#MuğlaMuğla'nın dünyaca ünlü turistik ilçesi Bodrum'u besleyen Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 40'a, Geyik'te ise yüzde 49'a geriledi. Geçen yıla göre her iki barajda yüzde 30'un üzerinde bir azalma oldu. Bodrum'da bahar döneminde istenilen oranda yağış yağmazsa yazın susuzluğun etkilerinin görülebileceğini söyleyen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, “İlave su kaynaklarının Bodrum'a temin edilmesi gerekiyor. Yaz aylarında nüfusun 1 milyona çıkması durumunda ciddi anlamda susuzluğun etkilerini görebiliriz. Umarım bahar aylarında yağış olur ve rezervuarlarımız dolar “dedi.
#KuraklıkYazın bitmesiyle hem cilt hem vücut için birçok tedavi ve operasyonu tekrar yapma zamanı geldi. Sonbaharı bir yenilenme, toparlanma dönemi olarak kabul edebiliriz. Cildimizde, vücudumuzda bize memnuniyetsizlik yaratan tüm sorunlarımızı iyileştirebiliriz. Cilt çatlaklarını da iyileştirmenin tam zamanı.
#ÇATLAKJaponya’nın Akita bölgesinden ortaya çıkan bir köpek ırkıdır. Japonya’da özel olarak yetiştirilen bu ırk 1600’lü yıllarda üretilmeye başlamıştır. Akita (Japon Köpeği) özellikleri nelerdir? Ne kadar büyür? Nasıl eğitilir? Akita cinsi köpek için isim önerileri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Balık çeşitlerine bakıldığında birbirinden farklı özelliklere sahip pek çok balık bulunduğunu görmekteyiz. Bu çalık çeşitlerinden birisi de koi balığıdır. Koi balığı özellikleri itibari ile merak edilen bir türdür. Peki Koi balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Koi balığı bakımı, yemi ve üremesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV özel yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Otogarda 5 kg patlayıcının ele geçirildiğini belirten Bakan Soylu, "İstanbul'da bugün katliam önlendi" dedi. Öte yandan Bakan Soylu, Türkiye içinde 282 teröristin bulunduğunu ve Murat Karayılan'ın da mağarasından çıkamadığını söyledi.
#Süleyman SoyluGünümüzde birbirinden farklı ağaç türleri bulunuyor. Çeşitlerine ve yapılarına göre bu ağaçların bakım şekilleri de değişiyor. Türkiye genelinde en çok yetişen ağaçlardan bir tanesi de kızılçam ağacı olarak bilinmektedir. Kızılçam ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Fıstık, hemen hemen herkesin severek tükettiği bir kuruyemiştir. Tatlılarda özellikle baklavada kullanılan fıstık nerede ve nasıl yetişir? Fıstığın faydası nedir? Fıstık ağacı nasıl yetişir gibi sorular akıllara gelebilir. İşte fıstık ağacı hakkında merak edilen tüm detaylar.
Kış ayları özellikle çocuklar için hastalık mevsimi olarak biliniyor. Bu dönemde görülen rahatsızlıkların önemli bir çoğunluğu ise yüksek ateşe neden oluyor. Pek çok aile yükselen ateş değerleri ile karşılaştığında endişeye kapılıyor ve bilinçsizce yanlış yöntemlere başvurabildikleri için çocukların genel sağlık durumları olumsuz etkilenebiliyor.
#ÇOCUKKış aylarında çocuğunuzu çeşitli hastalıklardan korumak için bağışıklık sitemini güçlü tutmanız gerekmektedir. Bunun yolu da alınması gereken vitaminleri en doğal haliyle alabileceği mevsim meyvelerini tüketmekten geçmektedir. Hem lezzet hem de sağlık açısından meyveleri ve sebzeleri mevsiminde tüketmek önemlidir.
#VivaldiSİVAS Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı ve köpek uzmanı Orhan Yalçınkaya, kış mevsiminin yaklaşmasıyla Kangalların beslenmelerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kangalların kış öncesi protein miktarı yüksek gıdalar ile beslenmesi gerektiğini belirten Yalçınkaya, kimyasal ve yapay gıdaların köpekler üzerinde olumsuz etkilere yol açtığını, bu nedenle köpeklerin de insanlar gibi doğal gıdalarla beslenmesinin önemli olduğunu kaydetti.
#Kangalİlkbahar sonu, yaz ve sonbahar aylarında ortaya çıkan el ayak ağız hastalığının bulaş riski yaz aylarında enfekte havuz sularının yutulmasıyla artıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Zehra Can, el ayak ağız hastalığının belirtileri, tanı, tedavi ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.
#El Ayak Ağız Hastalığı BelirtileriÇevremizdeki canlı varlıklar dörde ayrılır. Bitkiler ve hayvanlar dışında mantarlar ve mikroskobik varlıklar da canlı sınıfına girer. Ağaçlar ve evcil hayvanlar en sık gördüğümüz varlıklardır. 3. sınıflar için çevremizdeki varlıkları özellikleri ile birlikte anlattık.
#3. Sınıf Fen Bilimleri Çevremizdeki Varlıkları Tanıyalım Konu AnlatımıAnadolu'nun simgesi alageyiklerin Türkiye'deki tek yaşam alanı olarak kalan Düzlerçamı Eşenadası Alageyik Üreme İstasyonu'nda yetiştirilen 15 erkek alageyik, en son 1995 yılında görüldüğü Manavgat- Beydiğin'deki doğal yaşam ortamına bırakıldı. Alageyikler uydu vericiler ve fotokapanlarla takip edilecek. Sonbaharda 15 dişi alageyik daha aynı bölgeye salınacak.
#AlageyikEnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, ekim ayı sonu itibariyle özellikle risk grubundaki kişilerin grip aşısı yaptırması gerektiğini belirtti. Aşının gripten koruyan en etkili yöntem olduğunun altını çizen Bozkurtgil, yumurta alerjisi olan kişileri ise uyardı.
#AşıMevsim değişiklikleri vücutta birçok değişimi beraberinde getirmektedir. Anne adaylarında bu değişimler daha belirgin bir şekilde kendini gösterir. Diğer bireylere göre mevsim geçişlerinde artan yorgunluk hissi hamilelerde iki kat daha fazla yoğun yaşanmaktadır.
#Hamilelikhamileliktesaglik