Antioksidan kaynağı besinler sofradan eksik edilmemeli
Antioksidan özelliği taşıyan yiyecekler, bazı ciddi hastalıkların önüne geçebildiği gibi, vücuda serbest radikallerin girişini de önler. Bu yiyecekler ayrıca, vücutta mevcut olan radikallerin vereceği zararların önüne geçerek, onların vücuttan atılmasını sağlar. Sonbaharın en önemli antioksidan kaynakları ise şu şekildedir.
A vitamini: yeşil yapraklı sebzeler, havuç, bal kabağı, yumurta ve balık,
C vitamini: kuşburnu, maydanoz, yeşilbiber, karalahana, karnabahar, limon, mandalina ve greyfurt,
E vitamini: badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlar ve bitkisel yağlar,
Magnezyum: badem, ceviz, fındık, fıstık, muz, kurubaklagiller, tahıllar, yeşil yapraklı sebzeler,Selenyum: deniz ürünleri, et ürünleri ve sarımsak,
Çinko: badem, ceviz, kurubaklagiller, bulgur, süt, yumurta, balık ve et.