Alerjik reaksiyonlar vücutta çeşitli şekillerde ortaya çıkabilirler. En sık karşılaşılan alerjik reaksiyonlar arasında da sonbahar alerjisi yer almaktadır. Sonbahar alerjisi tedavi edilebilen bir durum olmakla birlikte bu alerjiye sahip olanlar doktora başvurmalıdır. Sonbahar alerjisine sahip kişiler çeşitli platformlar üzerinden bu alerjiye dair araştırma yapmaktadırlar. Peki sonbahar alerjisi nedir? Sonbahar alerjisi neden olur ve bu alerjiye ne iyi gelir? İşte sonbahar alerjisi ile ilgili her şey.
#Sonbahar AlerjisiSonbaharda havaların serinlemesi ve salgın yapan virüs enfeksiyonları nedeniyle solunum sistemi alerjileri sıklıkla görülmeye başlıyor. Hava sıcaklığının değişmesi ile ortaya çıkan alerjilerden korumak için dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta var. Peki, Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi nasıl tedavi olur?
#Sonbahar AlerjisiGünlük yaşamı olumsuz etkileyen alerji türlerinden olan alerjik rinit halk arasında saman nezlesi olarak da biliniyor. Mevsimsel değişikliklerin tetiklediği alerjilerden olan alerjik rinit dünya nüfusunun yüzde 10 ila 30'u kadar geniş bir kitlesini oluşturuyor. Peki alerjik rinit nedir, çocuklarda ve yetişkinlerde belirtileri nelerdir? İşte alerjik rinit bitkisel tedavisi için çözüm önerileri...
#Alerjik RinitBurun alerjisi özellikle mevsim geçişlerinde yaşanan bir alerji çeşididir. Burnuyla ilgili sorun yaşayan kişiler alerjisi olup olmadığını öğrenmek adına birçok araştırma yapabilir. Burun alerjisinin hangi belirtileri gösterdiği çok merak edilen bir durumdur. Burun alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Burun alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#Burun Alerjisi NedirSonbahar aylarında da alerjik hastalığı olanları ilgilendiren bazı değişiklikler meydana geliyor. Havaların serinlemesiyle beraber rüzgarlar ve rutubet bu dönemde yaşanan iklim değişikliğinin önemli özelliklerinden biri olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal, sonbahar mevsimi ve alerjik hastalıkları sizler için anlattı.
#AlerjiDünyada yaklaşık 300 milyon, ülkemizde de yaklaşık 5 milyon kişinin ortak sorunu olan astım, hava yollarının mikrobik olmayan bir çeşit iltihapla aşırı duyarlı hale gelmesi ile karakterize, ataklar halinde seyreden kronik bir hastalıktır. Astım hastaları kış aylarında daha fazla sıkıntı yaşıyorlar çünkü soğuk hava astımlı hastalarda hava yollarının aniden daralmasına yol açıyor.
#AstımYapılan çeşitli çalışmalarda, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde alerji ataklarında artış olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor. Ekim ayının gelmesi ve havaların soğuması ile sonbahar alerjisi de kendini göstermeye başladı. Peki, Sonbahar alerjisi nasıl geçer? Sonbahar alerjisi nedir?
#Sonbahar Alerjisi Nasıl Geçer?Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, Ekim ayı sonu itibariyle özellikle risk grubundaki kişilerin grip aşısı yaptırması gerektiğini belirtti. Aşının gripten koruyan en etkili yöntem olduğunun altını çizen Bozkurtgil, yumurta alerjisi olan kişileri ise uyardı.
#Grip AşısıEnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, ekim ayı sonu itibariyle özellikle risk grubundaki kişilerin grip aşısı yaptırması gerektiğini belirtti. Aşının gripten koruyan en etkili yöntem olduğunun altını çizen Bozkurtgil, yumurta alerjisi olan kişileri ise uyardı.
#AşıGöz sorunları içerisinde en masumu olarak görülen göz alerjileri, özellikle bahar aylarında daha rahatsız edici bir hal alır. Genellikle geçici bir durum olan ancak sonrasında daha ciddi sorunlara da yol açma ihtimali bulunan göz alerjileri hakkında bilgi aldığımız Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, alerjik durumların ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.
#POLENSonbaharda tekrarlayan baş ağrısı, halsizlik, depresif ruh hali, nefes alma problemi, uyuma zorluğu, mide bulantısı, ağız kokusu gibi sorunların kaynağı sinüzit olabilir. Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gürkan Kayabaşoğlu, sinüzit ilgili merak edilen tüm detayları açıkladı.
Kırtasiye, kitap, kıyafet, kayıt derken çocuğu okula başlayacak ailelerde eylül ayıyla birlikte koşuşturmaca da başladı. Anne babalar çocuklarının okula mutlu bir başlangıç yapması ve derslerinde başarılı olması için hemen her ayrıntıyı düşünüyor, ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyor. Ancak pek çok ailenin ne yazık ki çocukların okul öncesi genel sağlık muayenesinden geçirilmesi gerektiği konusunda bilgisi yok!
#Okul DönemiSıcak ve kuru yaz ayları ile soğuk-nemli kış mevsimi arasındaki geçiş döneminde enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı artıyor. Ani ısı değişikliklerinin üst solunum yollarını olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, boğaz ağrısı ile başlayan nezlenin 4-5 gün, yüksek ateş neden olan gribin ise 15 gün kadar sürdüğünü belirtti.
Halk arasında saman nezlesi diye bilinen ve tıp dilinde allerjik rinit olarak adlandırılan hastalık o kadar yaygındır ki yaklaşık toplumun yüzde 15’inde görülür. Mevsimsel ve yıl boyu görülebilen iki tipi vardır. Özellikle polenlere karşı duyarlı olanlarda bahar mevsiminde yakınmaların arttığı izlenir. Ancak yıl boyu yakınmaları olan kişilerin bir çoğu bu yakınmaların alerjik kaynaklı olduğunun bilincinde değildir ve sık gribe yakalandığını sanabilir.