Depremde hayatta kalma mücadelesi için kritik saatler devam ediyor. Normal hava koşullarında enkaz altında kalan bir kişinin 3 gün yani 72 saate kadar kurtarılabildiği biliniyor, hatta geçmişte yaşadığımız diğer depremlerde bu saatlerden sonra bile yaşanan onca mucizeye tanık olduk ama soğuk havalarda durum daha farklı. Hipotermi gibi soğuk hava kaynaklı problemler de önemli birer tehdit unsuru oluşturuyor. Peki, soğuğa bağlı risklere karşı hem depremzedeler hem de arama kurtarma çalışmalarında yer alanlar nasıl korunabilir?
#Kahramanmaraş DepremSoğuk ısırması, kış şartlarını hissettiren durumlardan birisidir. Soğuk ısırması, burun, el ve ayak gibi organların aşırı soğuğa maruz kalması durumunda cilt ve yüzeysel dokuların donmasıyla oluşmaktadır. Peki, soğuk ısırığı belirtileri nelerdir ve korunma yöntemleri nasıl sağlanır? İşte, o detaylar
#Soğuk IsırmasıBundan iki yıl kadar önce İngiltere'nin başkenti Londra'da akıllara durgunluk verecek bir olay yaşandı: Genç bir adam binlerce fit yüksekte seyir halindeki bir uçaktan düştü. Bugün hala aydınlatılamayan bu olayla ilgili aşağıdaki satırları okuyunca ağzınız açık kalacak.
#KenyaSoğuk alerjisi, ‘soğuk ürtikeri’ olarak da bilinen vücudun soğuğa karşı gösterdiği alerjik tepkidir. Halk arasında ‘soğuk ısırması’ da olarak bilinir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Emine Özge Ayabakan, soğuk alerjisi konusunda uyarıda bulundu, tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
#BAYERJaponya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında haftasonu etkili olan yoğun kar yağışı, dördü aynı aileden dokuz kişinin ölümüne yol açtı. Kyodo haber ajansı, araçları kar altında kalan bir baba ile üç çocuğunun karbondioksit zehirlenmesi nedeniyle öldüğünü duyurdu. Yetkililer, beş kişinin de donarak yaşamını yitirdiğini açıkladı. Olayda hayatını kaybeden bir babanın hikayesi ise yürek burktu.Kızının donmasını engellemek için üzerine kapanan babanın cesedine ulaşılırken, küçük kız hayatta kaldı. Soğuk ısırması nedeniyle hastaneye kaldırılan küçük kızın tedavisi devam ediyor. O görüntüler BBC ekranlarında böyle yayınlandı.
#Japonyaİlk defa sadece kadınlardan oluşan bir ekip Kuzey Kutbu'na ulaşmayı başardı. Caroline Hamilton ve Ann Daniels adlı kadın kaşifler, kar fırtınaları ve eksi 55 dereceye varan dondurucu soğuklarla boğuşarak, dünyanın en kuzey noktasındaki ''British Union Jack''e ulaştılar.
Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
#DenizliDenizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
#Sivrisinek Isırığı“Ben koyu tenliyim, benim derim kalın, beni sivrisinek ısırmaz ya da benim kan grubum 0, beni çok ısırıyor” gibi cümleleri yazın sıklıkla duyuyoruz. ABD’de yapılan yeni bir araştırma ise sivrisineklerin neden bazı insanları daha fazla ısırdığını daha farklı nedenlerle açıklıyor. Sivrisinekler neden bazı insanları daha fazla ısırıyor da bazıları bazılarına dokunmuyor? Uzmanlara sorduk...
#SivrisinekGöz kapağı, alerji, göz enfeksiyonu, göz yaralanması, göz nezlesi gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Neredeyse her yaş grubu insanda ortaya çıkan bir sorun olan göz kapağı şişmesinin nasıl geçeceğine dair pek çok tedavi yöntemi bulunur. Çocuklarda göz kapağı şişmesi neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
Göz kapakları ince yapıları nedeniyle, vücudumuzun en hassas yerlerinden biridir. Pek çok nedenle göz kapağı şişmesi problemiyle sıklıkla karşılaşan kişiler, göz kapağı şişmesinin nedenlerini ve nasıl geçeceğini merak ediyorlar. Sabah uyanınca ağrılı bir şekilde gerçekleşen göz kapağı şişmesinin alerjiden, uyku pozisyonuna, hatta stresten, troid hastalıklarına kadar pek çok nedeni olabileceği gibi evde göz kapağı şişmesine iyi gelebilen bazı bitkisel yöntemler de bulunuyor. Göz kapakları neden şişer, nasıl geçer diye siz de çözüm arayanlardansanız, işte bazı bitkisel yöntemler…
#Göz Kapağı ŞişmesiAntihistaminik tıp alanında sağlık sektörü içerisinde kullanılan bir ilacın ismidir. Doğal olarak kelimenin kökeni Latincedir. Dilimizde de bu ismiyle kullanılmaktadır. Antihistaminik nedir, ne işe yarar, neden kullanılır konularını tüm detayları ile derledik.
#Antihistaminik Nedir Ve Ne İşe Yarar?Karıncaların sizi ısırabileceğini biliyor muydunuz? Özellikle ateş karıncaları sizi ısırırsa canınızı yakabilir. Hatta alerjiniz varsa bu durum çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Isırığın mümkün olduğunca çabuk iyileşmesine, acıyı ve kaşıntıyı azaltmak için yapabileceğiniz pek çok şey var. İşte, tüm detaylar.
#Karınca Isırığı Nasıl Olur