Antalya’nın, ‘Ormana Mahallesi’nde gılamık dokumacılığı’, ‘geleneksel Söğle peyniri’, ‘Ceceler Mahallesi’nde iftar daveti geleneği’ ile ‘hıdırellez’ kültür değerleri, Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne kaydedildi.
#Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri‘Peynirin Hikâyesi’ isimli belgesel için bir yıl boyunca Anadolu’yu dolaştım. Ülkemiz peynir çeşitliliği açısından eşine az rastlanır bir coğrafya. Gezdiğim gördüğüm yerlerden edindiğim bilgiler ve ‘Peynir Aşkına’ kitabının yazarları Berrin Bal Onur ve Neşe Biber’in katkılarıyla bir peynir haritası hazırladık. Elbette hepsini buraya sığdırmak mümkün değil ama bölge bölge öne çıkanlara birlikte göz atalım.
#SeyahatMustafa Yorulmaz'ın Alzheimer hastaları için tasarladığı girişimcilik projesi Türkiye 1'incisi oldu... İzmir Bergama'da çam kokulu 'Cilveli çay' var... "Fındık sütünden dondurma"ya patent alındı... Söğle peyniri 2 ay kar dolu kuyuda bekletilerek yapılıyor.