Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri’ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33’ü aydın ve sanatçı, 2’si otel çalışanı 35 kişi, olayların 31’inci yılında düzenlenen programlarla anıldı.
#SivasSivas'ta, 2 Temmuz 1993'te Madımak Oteli'ndeki katliamda yaşamını yitirenler anıldı. Eski Madımak Oteli'ni ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek, "Sivas gibi Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Anadolu'nun birlik, beraberlik, hoşgörü diyarı bir ilde böyle acı bir olayın olması hepimiz için üzüntü verici. Hepimizi derinden yaralayan bir olay. Aslında bu üzüntü sadece Sivaslıların değil, ülkemizin üzüntüsüdür" dedi.
#SivasTürkiye'nin en karanlık ve yaslı günlerinden birisiydi 2 Temmuz 1993... Tarihe Madımak Katliamı olarak geçen olayda 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanı yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetti. Korkunç olayda yitirilen 35 can, katliamın 28'inci yıl dönümünde törenlerle anılıyor.
#Madımak KatliamıSivas katliamının 21’inci yıldönümünde eski Madımak Oteli önünde toplanan gruba konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan, “Şu anda otelin Madımak olduğuna dair kanıt var mı? Başbakan Erdoğan, katliamı unutturmak için Valilik aracılığı ile adını değiştirip Bilim ve Kültür Merkezi tabelası yazdırdı” dedi.
SİVAS'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Madımak Oteli'nin yakılması sonucu ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayların 14'üncü yıldönümü nedeniyle iki ayrı anma programı yapıldı. Aralarında Cem Vakfı ve Hacı Bektaşı Veli Kültür Vakfı'nın da bulunduğu sivil toplum örgütleri alterrnatif anma programı gerçekleştirdi. Çeşitli partilerin de destek verdiği grup, otel önünde açıklama yaparak karanfil bıraktı. CHP de, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de katıldığı ayrı anma programı düzenledi.