Yıllardır hastalıklara karşı kullanılan sinameki otu, dünyanın en faydalı bitkilerinden biridir. Anavatanı Afrika olan sinameki otu, ülkemizde daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Sinameki otu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, en çok nerede bulunur, hangi mevsimde vardır, zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Sinameki OtuSinameki geçmişi M.S 9.yüzyıla kadar uzanan özellikle Arap yarımadasında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan baklagil fabaceae familyasına mensup doğal bir bitki olarak tanınıyor. Sarı, beyaz ve pembe çiçekler açan bu şifalı bitkinin kökenleri ise Kuzey Afrika, Orta Doğu ile Asya kıtasının bazı bölgeleri. Ülkemizde ise Güney Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştiriliyor. Pek çok yararı olduğu tespit edilen sinameki bitkisi hakkında pek çok husus merak edilerek araştırılıyor. İşte sinameki kürü nedir ve nasıl yapılır? Sinameki kürü faydaları ve tarifi hakkında detayları derledik.
Tıbbi bitkiler her hastalığın tedavisinde kullanılamaz ancak destekleyici bir tedavi yöntemi olabilir. Kanseri, çok ciddi bir kalp hastalığını iyileştirmek için bitkilere başvurulmaz. Bunlar yalnızca destekleyicidir. Ancak tabii bitkiler, rasyonel tıbbın bir parçasıdır. Özel bir inanışa değil, bilimsel verilere dayalıdır.
#Bitki ÇayıUzun saçlara sahip olmak için sizlere önereceğimiz doğal maske tariflerinden yararlanabilirsiniz. Bitkisel içerikli maskeler ile kısa zaman içinde saçlarınız istediğiniz uzunluğa ulaşacaktır. Saçların uzaması için saç telleri ve saç köklerinin sağlıklı olması gerekmektedir. Sağlıklı saçlar her zaman daha hızlı uzayacak ve doğal bir parlaklığa sahip olacaktır.
#GüzellikUNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan ve bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde hazırlanan 7 ton mesir macunu, 20 dakika boyunca Sultan Camisi'nin kubbe ve minarelerinden halka saçıldı. Halk şifalı macunlardan kapmak için birbiriyle yarışırken, festivalde renkli görüntüler yaşandı.
#ManisaiTürkiye'de erkek sinameki ve deve gözü gibi isimlerle anılan açlık otu, hızlı kilo vermek isteyenler tarafından sıkça kullanılıyor. Ancak açlık otu yanlış kullanımında zararları olabiliyor. Günlük tüketim miktarı çok önemli olan açlık otunda uzmanlar, açlık otunun müshil etkisi yaratacağından bağırsakların bir anda boşalmasına neden olacağı için sıvı kaybı yaşanabileceğine dikkat çekiyor. Peki açlık otu nedir, zayıflatır mı? İşte açlık otunun faydaları ve zararları...
#Açlık OtuYağ yakıcı etkileri ile dikkat çeken İsveç şurubunun içinde yer alan elma sirkesi ile birlikte mür otu, ravent otu, safran, aloe vera ve az miktarda sinameki olmak üzere farklı bazı bitki özleri bulunur. Bunların hepsinin bir araya gelmesi ile elde edilen İsveç şurubu, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine sağlar. İsveç Şurubu nedir, ne işe yarar? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İsveç Şurubu Nedir?Hızlı kilo vermek isteyenler tarafından sıkça kullanılan açlık otu ile ilgili uzmanından uyarı geldi. Beslenme ve Diyet uzmanı Öznur Akgöz, asıl etkisini müshilden alan açlık otu için, "Hızlı kilo vermek çok sağlıklı değil ancak yeterli ve dengeli beslenmenin yanında isteyenler tarafından tüketilebilir. Günlük tüketim miktarı çok önemli. Kaşıntı, kurdeşen, spazm, karın ağrısı gibi yan etkilere neden olabilir. Müshil etkisi bağırsakların bir anda boşalmasına neden olacağı için sıvı kaybı yaşanabilir" dedi.
#Açlık OtuMANİSA'da, bu yıl 480'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin koronavirüs nedeniyle tüm etkinlikleri iptal edildi. Festival kapsamında hazırlanan ve 19 Nisan'da Sultan Camii'nin kubbelerinden saçılacağı duyurulan bir mesirin de etkinliğin iptal edilmesi nedeniyle imalathanelerde bekletildiği belirtildi.
#HaberBitkisel ürünlerle tamamlayıcı tıp uygulamaları tüm dünyada giderek artıyor. Doğal ve zararsız olduğu düşüncesiyle bilinçsizce kullanılan bitkisel ürünler, başta karaciğer hasarı olmak üzere birçok ciddi sağlık sorununa yol açabiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Bozkaya, bitkisel ürünlerin zararlı etkileri hakkında bilgi verdi.
#Bitkisel Ürünler- Bu yıl 476'ncısı düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde, Sultan Camii'nden halka saçılacak macunun karılmasına başlandı- 41 çeşit baharatın karışımıyla hazırlanan mesir macunu, kadınlardan oluşan 15 kişilik ekip tarafından eski yöntemlerle yapılıyor- Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Tanık: - "Belgelere baktığımız zaman macunun 5 asır önceki orjinaline en yakınını yaptığımızı düşünüyoruz"