İspanyolca dünyada en yaygın olan dillerden bir tanesidir. İspanyolca hem Avrupa'da hem de Amerika kıtasında konuşulan diller arasındadır. İspanyolca konuşan ülkelerin listesi araştırılmaktadır. Son günlerde İspanyolca konuşulan ülkeler listesi gündeme gelmiştir. Peki, İspanyolca konuşan ülkeler hangileridir? Dünyada İspanyolca konuşan insan sayısı ve nüfusu nedir? İşte İspanyolca konuşan ülkeler ile ilgili tüm detayları derledik.
Amerika kıtasının güney kesiminde yer alan ülkelere ''Güney Amerika Ülkeleri'' ya da ''Latin Amerika Ülkeleri'' denir. Sayısı 12 olan bu ülkeler arasında yüz ölçümü açısından en büyük olanı Brezilya'dır. Brezilya, aynı zamanda dünyanın en büyük 5. ülkesidir. Güney Amerika ülkeleri nelerdir, nüfusları ne kadar? Sizin için araştırdık.
#Güney Amerika Ülkeleri Nelerdir Ve Hangileri?Hakkında neler dediler neler. İnsanın içinden gitmek gelmiyordu. THY İstanbul’dan direkt uçuşa başlayınca ben de gittim. Ve gördüm ki dünyanın en güzel şehirlerinden biriymiş Santiago. İftiraya uğramış. Anlatılanların çoğu yalanmış. Sakin ve yavaş şehir. Binalar ve yeşillikler dostça yerlerini almış. Temiz, çok temiz. Yaşanılası bir yer. Hayran kalarak döndüm.
#Santiagoİspanya’nın 150 yıllık lojistik şirketi Romeu Group, en büyük şirketi TIBA ile Mart 2024’te Türkiye pazarına yatırım yaptı. TIBA Türkiye CEO’su Kadir Kaya, “Türkiye yatırımı ile TIBA, Akdeniz’den Büyük Okyanus’a ticaret köprüsü kurmuş oldu. İspanyolca konuşulan tüm ülkelerde Türk şirketlerine pazar araştırmalarından müşteri görüşmelerine kadar birçok alanda kolaylık sağlayacağız. Bu hafta dört Meksika şehrinde Türkiye ile ilgilenen şirketleri ziyaret edeceğim. Türkiye’yi anlatacağım. Amacımız Türk şirketlerinin Latin pazarında yanında olmak” dedi.
#Kadir KayaTürkiye’nin en prestijli turizm ödülleri “Quality Management Awards” - Kalite Yönetim Ödülleri, 2 Ağustos 2024 Cuma gecesi Mirage Park Resort'ta görkemli bir gala gecesi ile sahiplerini buldu. Turizm sektörünün en başarılı isimleri ve markaları, 14. QM Awards gecesinde bir araya geldi.
#Sponsorlu İçerikAntalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) 2024 yılı faaliyet dönemi 8. Olağan Toplantısı’nın konuğu olan Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog ve Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Antalya’yı depremde etkileyecek üç tane deprem zonu var. Kim yok diyorsa bu işi bilmiyordur. Bunların zamanı gelirse tehlikelidir. Birincisi Fethiye-Burdur fay zonu burada olabilecek bir deprem 100 kilometre çapındaki bir alana afet boyutunda zarar verebilir. İkincisi Beyşehir, üçüncüsü de Antalya’nın güneyinde yer alan Helen-Kıbrıs fay zonudur. Bu bahsettiğim üç zonda şu anda stres birikiyor" dedi.
#Prof. Dr. Naci GörürYirminci yüzyılın ikinci yarısında ABD dış politikasının muhtemelen hakkında en çok konuşulan siyasi şahsiyeti olan eski dışişleri bakanı ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Henry Kissinger, önceki gün 100 yaşında hayata veda ederken, geride oldukça tartışmalı ve günahlarla dolu bir miras bıraktı.
#Henry KissingerTürkiye, ‘Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, Horseshoe Adası’nda 18 proje yürüten ve Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ile Ekvatorlu meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk araştırmacılar, kıtada kalıcı hale gelmeyi amaçlıyor...
#Beyaz KıtaTürkiye, Beyaz Kıta’da bilim diplomasisi başlattı. 7. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında Horseshoe Adası’nda 18 proje yürüten Türk araştırmacılar, yer kürenin geçmişi ve geleceğine dair önemli ipuçları barındıran kıtada 8 farklı ülkeye ait bilim üssünü ziyaret etti. Şili, Rusya, Brezilya, Polonya, Arjantin, Uruguay, Bulgaristan ve Ekvator’un bilim istasyonlarında meslektaşlarıyla bir araya gelen Türk bilim heyeti, bir taraftan ortak bilimsel çalışma imkanlarını değerlendirirken Türkiye’nin kıtada kalıcı hale gelmesi amacını da güçlendirdi.
#Horseshoe Adası