Türkçe de birçok dil bilgisi kuralı bulunmaktadır. Fiiller ise oldukça geniş bir şekilde incelenmekte olan konular arasında yer almaktadır. Fillerin bir çeşidi olan sıfat fiillerin ise ne olduğunu ve ne şekilde bulunduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Sıfat fiil nedir ve nasıl bulunur? Sıfat fiil (ortaçlar) örnek cümleleri ile konu anlatımı ne şekilde olmalıdır tüm detayları ile derledik.
#EğitimBir eylemi ya da eylemsiyi, zaman, yoğunluk, miktar ve durum bakımından niteleyen sözlere ve söz öbeklerine zarf denir. Diğer adı belirteç olan zarflar, durum, miktar, zaman, yer - yön ve soru zarfı olarak beş ana grupta toplanır. Miktar zarfı nedir ve nasıl bulunur? Sizin için azlık çokluk zarfı konusunu örnek cümlelerle birlikte ayrıntılı olarak derledik.
#Miktar ZarfıTürkçede yer alan bazı ekler kelimelere getirilerek farklı anlamlar ifade eden yeni kelimeler oluşmaktadır. Ek getirilen kelimelerin başında isim, sıfat ve fiil sözcükleri gelmektedir. Bunlara getirilen eklerden dolayı fiilimsi kavramı ortaya çıkmaktadır. Fiilimsiler tek başlarına anlamı olmayan ancak cümle içinde kullanıldığında anlam kazanan kelimeler olarak ifade edilmektedir. Peki, isim fiil nedir, ekleri nelerdir ve nasıl bulunur? Ad eylem örnekleri ile konu anlatımı nasıl olmaktadır? İşte, isim fiil hakkında tüm detayları derledik.
#EğitimKelimelerin anlamlı bir şekilde bir araya gelmelerine cümle ismi verilmektedir. Cümlelerin daha güçlü gale getirilmesinde ise yan cümleler kullanılmaktadır. Bu nedenle yan cümle konusu Türkçenin en önemli konuları arasında yer almaktadır. Yan cümle nedir ve nasıl bulunur? Yan cümle görevleri ve örnekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Yan Cümle Nedir Ve Nasıl Bulunur?Türkçe dilbilgisi ve anlatım konuları içinde en çok ilgi duyulan ve bilgi edinilmek istenen ders başlıklarından biri zarflardır. Sıfatlar ile karıştırılabilen zarflara dair kafa karışıklıklarına son vermek için zarf nedir? Zarf çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? Zarfların konu anlatımı ve örnekleri konu başlıklarını sizler için derledik.
#Zarf Nedir?