Karada yaşayan en büyük hayvanlardan biridir ayı… Etobur ve bir o kadar da tehlikelidir. Ayının dokularından elde edilen yağ, tarih boyunca şifa arayanların kullandığı bir madde oldu. Saç Simülasyonu Uzmanı Serkan Bozkurt ayı yağı hakkında merak edilenleri anlatıyor.
#Ayı YağıYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiKadının dünyasında takıntı haline gelen uğraşıları varsa, erkeklerin dünyasında da kellik korkusu var. Özellikle genç nesil saçlarını kaybetme korkusu yaşıyor. İşte saçlarını kaybetme korkusu yaşayan erkekler için bir alternatif: “3 Boyutlu Saç Simülasyonu”
#Kelliğe ÇözümDışarıda yeme-içme alışkanlarının artması ve gastronomi turizminin trend olması en başta dünya mutfağını bilen aşçılara olan talebi arttırdı. Diğer taraftan işsizlik kaygısının olmaması, ücretlerin tatmin edici olması sebebiyle pek çok genç de aşçı olmak için üniversitelerin, özel okulların yolunu tutmaya başladı. Sektörde çalışanların pek çoğu alaylı olduğundan bu işin eğitimini almış kişilere olan ihtiyaç her geçen gün artıyor.
#AşçıDün Sultanahmet Meydanı’nda başlayan "Konuşan Kitap Şenliği"ne katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, teknoloji çağında çocuklara kitap sevdirmenin güçlüğüne dikkat çekti. Hayrünnisa Gül, "Aramızda kalsın ama, eşim kendisinden çok kitap okumamı ve not almamı kıskanır" dedi.
Profesyonel turist rehberi karı-koca Hale Ateş ile Uğur Aşgel, İstanbul’un Cihangir semtinde ocak ayında açtıkları DuBle adlı büfede, meraklılarını Fransız krebi, Brüksel waffle’ı ve İtalyan dondurmasıyla buluşturuyor. 20 yıldır Fransızca-İspanyolca dillerinde rehberlik yapan Hale Ateş Aşgel, geçen yıl Fransa’da Ecole Maitre de Treblec’de krepçilik sertifikası aldı. Ardından Brüksel’e gitti, Vincent Cassel’den waffle yapmayı öğrendi. Bu iki lezzete yakıştığını düşündüğü İtalyan dondurmasını da katarak öğrendiklerini müşterine sunuyor.