Sütlü tatlılar yaz aylarında hafif ve serinletici tatlılar arayanların yardımına koşmaya hazır. Fırın sütlaçtan bardak tatlısına çeşit çeşit sütlü tatlı tariflerini sizin için derledik. Akşam yemeğinden sonra soğuk bir tatlı arayışında olanlar için sütlü tatlılarımız huzurlarınızda…
#Tatlı TarifleriYaz sıcaklarında sahillerde ve deniz kenarında iyi beslenmek için önerilerime dikkat ederek vücudunuzu serin ve enerji seviyenizi oldukça yüksek tutabilirsiniz. Unutmayalım; dengeli bir beslenme planı ve yeterli sıvı tüketimi sıcak havalarda sağlığımızı korumanın asıl anahtarı…
#YazÇeşit çeşit yemeklerin sıralandığı, tüm ailenin etrafında toplandığı sofralar bayramların en mutlu anları... Bugün Kurban Bayramı’nın ilk günü... Sevdiklerinize neler pişireceksiniz? Yazarımız Sahrap Soysal et yemeklerinin yanına bulgurun yakıştığını anlatıyor, beslenme uzmanı Berrin Yiğit hamurişi yerine bol bol salata yememizi öneriyor.
#Sahrap SoysalRamazan sofrası tatlısız olmaz. Ama dikkatli olmakta yarar var. Çok ağır, şerbetli tatlılarla araya mesafe koymak sağlık açısından faydalı. Özellikle de yaz aylarında, sıcaklara denk gelen ramazanlarda. Ferahlatıcı etkisiyle dondurma çok iyi bir alternatif olabilir.
#DondurmaVejetaryen ve vegan mutfak kültürüne sahip ancak damak tadınıza uygun restoran ve kafeleri bulamıyorsanız listemiz tam size göre! Raw beslenme anlayışı, vegan, vejetaryen, glütensiz ve paleo gibi mutfak arayışları için Türkiye’de seçenekler kısıtlı ancak biz en iyilerini seçtik. Beş jüri üyesinin ilk tercihi Zencefil restoran oldu.
#Türkiye’Deki Vegan RestoranlarSıcaklıklarının artması ile birlikte, vücudun temel gereksinimleri de değişiyor. Havaların ısınmasıyla artan sıvı ihtiyacı gibi kurallarda değişiklik yapılması gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aslıhan Altuntaş, sıcak havalarda sağlıklı kalmak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
#BeslenmeBayram geldi çattı. Birbirinden lezzetli ikramlar, en önemlisi ise sevdiklerimizle bir arada olacağımız keyifli anlar bizi bekliyor. Ancak uzun açlık döneminin ardından küçülen midemize aniden yüklenmek ve yüksek kalorili besinler tüketmek hazımsızlık ile şişkinliğe yol açabiliyor. Daha da önemlisi, kan şekerinde gelişen düzensizlikler nedeniyle baş ağrısı, baş dönmesi, uyuklama, terleme, mide bulantısı ve kalpte ritim bozukluğu gibi problemler gelişebiliyor.
#Bayramda BeslenmeÇukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi diyetisyeni Tuğçe Özakçaoğlu, sıcaklığın yüksek olduğu bu dönemlerde insanların bol bol sıvı tüketmesi gerektiğini hatırlatarak, "Bu dönemde asitli ve alkollü içecekler yerine; limonata, ayran, kefir, taze meyve suları ve su tercih edilmelidir" dedi.
#AlkolAraştırmalar gösteriyor ki şair Cemal Süreya’nın, ‘Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’ dizesinde kahvaltı yerine ‘dondurma’ dememiz abes sayılmaz. Bize sadece çocukluğumuzu hatırlatmakla kalmayıp, besin değeri olarak da fayda getiren dondurma, ramazan ayında da hafif tatlı kontenjanından mönülerinizde bir yeri hak ediyor. Ama ufak bir uyarı: Dondurma alırken hijyene dikkat edin...
#DondurmaŞanlıurfa’ya 15 km uzaklıkta, Mardin yolu üzerinde yer alan Göbeklitepe, yaklaşık 12 bin yıllık bir tapınak. Bütün dünyanın ilgisini çeken bu tarihi kalıntılar Mısır piramitlerinden 7 bin yıl önce yapıldı. Tonlarca ağırlığındaki taş malzemenin alana nasıl taşındığı, metal kullanılmadan yapılan kabartmalar, yüzyıllar sonra neden bilinçli olarak örtülüp, kapatıldığı hâlâ gizemini koruyor. Sadece yüzde yirmisi kazılan bu alan, inanç tarihinin gelmiş geçmiş en etkileyici buluntusu.
Bugünlerde yazı karşılayan Sao Paulo, farklı ülke ve kökenlerden kişileri buluşturan kültürel bir mozaik. Japonya dışında en fazla Japon’un bulunduğu kent. Brezilya’da zenginlik, dinamizm, hırs ve keyfin adresi. Gökdelenleri, caddelerinde işe koşturan takım elbiselilerle ilk bakışta işkolik bir şehir izlenimi uyandırsa da yanılmayın, Sao Paulo aslında tarihin, modanın ve eğlencenin de adresi. Geçmişte Türkiye’den 30 saati aşan yolculuklar İstanbul’dan direkt uçuşlarla 14 saate indi.
Cemal Süreya bir şiirinde, "Saat on ikiden sonra bütün içkiler, şaraptır" demiş. Larousse Gastronomik ansiklopedisinde beyaz şarap şöyle tanımlanıyor: Mayalandırma öncesi renklendirme etken maddesi olarak kullanılan kabukları, soyulduktan sonra ezilerek hazırlanan beyaz ya da kırmızı üzümlerden hareketle üretilen şarap.
Yazın sıcaktan bunalmış insanların imdadına serin bahçeler ve boğaz manzaralı teraslar yetişiyor. Her yıl bunlara yenileri ekleniyor. Bu senenin yeni açılan bahçelerini ve teraslarını araştırdık. Aralarında kış sezonundan tanıdığımız, dekorasyon ve mönüyü değiştirerek yazlık mekanlarını açan yerler var. İşte İstanbul’un değişik semtlerindeki bahçe ve teraslar.
Dünya geneline bakıldığında şarap, gittikçe prestij kazanan bir içki. Türkiye'de de üretimi ve tüketimi günden güne artıyor. Dünya pazarına girme çabası kaliteyi de beraberinde getiriyor. Şarabın popülaritesi o kadar arttı ki, büyükşehirlerde adım başı bir şarap butiğine rastlanıyor.