Özel Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, burundan yeterli ve sağlıklı nefes alabilmenin çok değerli olduğunu söyledi. Burun dış yan duvarında bulunan, genellikle her iki burun boşluğunda üçer adet olan, burnun öndeki deliklerinin hemen arkasından başlayarak arkada genize kadar uzanan yapılara ‘konka’ (burun eti) adı verildiğini belirten Başoğlu, “Konkalar arasında en büyük ve en fonksiyonel olanı alt konkadır. Konkaların ana görevi dışarıdan solunum yoluyla alınan havayı ısıtmak ve nemlendirmektir” dedi.
#1Özel Sağlık Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Uğur Elçi, endoskopik septoplasti yöntemiyle ağrısız, tamponsuz, kesi yeri olmadan burun ameliyatı yapıldığını söyledi. Dr. Elçi, endoskopik septoplasti ile nefes almayı etkileyen ve toplumda en sık görülen burun orta duvarındaki eğriliklerin tedavisinin gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonun iz bırakmadan başarıyla tamamlandığını dile getiren Opr. Dr. Uğur Elçi, şunları paylaştı:
#İzmirSeptum deviasyonu kelimesinin kökeni Latincedir. Tıp sektöründe de doktorlar tarafından bu isim ile kullanılmaktadır. Türkçe karşılığı ise burun bölmesi eğriliği anlamına gelmektedir. En bilinen ismi ise sadece deviasyon adıdır. Bu amaçla yazıda sizler için bilgilendirici şekilde detaylı olarak septum deviasyonu yani burun bölmesi eğriliği nedir ve nasıl tedavi edilir konularını derledik.
#Septum Deviasyonu (Burun Bölmesi Eğriliği) Nedir Ve Nasıl Tedavi Edilir?Burun estetiği yaygın biçimde gerçekleştirilen estetik operasyonlar arasında yer alıyor. Bu operasyonlar içerisinde dolgu uygulamaları son yıllarda modern teknik ve teknolojiler kullanılarak ameliyatsız uygulamalar biçiminde gerçekleşiyor. Peki burun dolgusu estetiği nasıl daha uzun süre korunur? Estetik sonrası nasıl davranılmalıdır? Doçent Doktor Tayfun Türkaslan burun dolgusu estetiğinin nasıl daha uzun süre korunacağına dair bilgiler veriyor.
#Burun DolgusuSağlıklı bir solunum fonksiyonu ve vücut için burundan soluk alıp vermenin esas olduğu söyleyen Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karaaslan, burnundan nefes alamayan kişilerin yaşadığı sağlık sorunları ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi verdi.
#Nefes AlmakBurun estetiği sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye göre değişiklik göstermektedir. Bu değişiklik kişinin deri yapısı, genel sağlık durumu, operasyon sonrası cerrahın vereceği talimatlara uyumu ve cerrahın kullandığı cerrahi tekniğe bağlı olarak ortaya çıkar.
#İyileşmeBurun ameliyatlarının sadece yüzde doğal ve estetik görünüm oluşturmak amaçlı değil, solunum yolu deformasyonlarında rahat nefes almak için de uygulandığını söyleyen Op. Dr. Ertan Yıldırım, “Mümkün olan en az cerrahi işlemle amaca ulaşmak hedeflenir. İlk cerrahide koruyucu davranmak ve gereken en az cerrahi müdahaleyi yapmak çok önemli. Burun ameliyattan sonra son şeklini ancak 6-12 ay sonra almaktadır” dedi.
#BurunSadece estetik değil, sağlık nedeniyle de burun estetiği yapılır. Çünkü her şekil bozukluğu aynı zamanda burnun işlevini yerine getirmesine engel olan sağlık bozukluğudur. Özellikle burnunuzun orta bölümündeki kıkırdağın arasında septum denilen bir boşluk bulunur.
#Burun EstetiğiHatalı estetik operasyonlar sonucunda güzelleşmek uğruna acı çeken, bıçak altına yatan pek çok kişi hayal kırıklığı yaşıyor. Hatalı estetik operasyonlar yalnızca kişilerin psikolojisini değil, sağlığını da olumsuz etkileme riski taşıyor. Estetik operasyonda yapılan yanlışlar yüzünden yapılacak ikinci ameliyatın kötü sonuçlar doğurabileceğini belirten Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu görüşlerini aktarıyor.
#EstetikHer halinden estetik olduğu belli olan Pinokyo burunlar, "ben silikonluyum" diye bağıran dudaklar, bir kökten sekiz telin fışkırdığı, yeni ekinlerin bittiği tarlalara benzeyen kafalar ve maske gibi gergin yüzler... Tüm bunlar hatalı estetik ameliyatların kötü sonuçları... Peki güzelleşmek isterken çirkinleşmemek için ne yapmalı?
#Cilt