Bakteri ve parazitlerin doğrudan kana karışmasıyla ortaya çıkan enfeksiyonel rahatsızlıklara bulaşıcı hastalık denir. Bu hastalıkların %80'i insansan insan hava ve doğrudan temas yoluyla bulaşır. Enfeksiyöz adıyla da bilinen bulaşıcı hastalıklar sadece belli bir alanda sınırlı ise epidemi, tüm dünyayı etkisi altına aldıysa pandemi olarak nitelendirilir. Bulaşıcı hastalıklar nelerdir ve genel özellikleri nasıldır? Bulaşıcı hastalıklardan korunma yolları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Sağlıkİstanbul ve Tekirdağ’da ıspanak yiyen çok sayıda kişi zehirlenme belirtileri görülmesi üzerine Doç. Dr. Seda Genç, sebze ve meyveleri doğru yıkamanın önemli olduğunu söyledi. Genç, ürünlerin, tarımsal verimliliği artırmak için kullanılan, kimyasal içerikli zirai mücadele ilaçlarından arındırılması gerektiğini belirtti.
#Sebze Meyveler Nasıl YıkanmalıSıcak havalarda bulaşıcı hastalıkların daha çok görüldüğünü belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mahmut Dülğer, restoranlarda sağlığı tehdit eden hususlara dikkat çekti, "Temizlenmeyen ve elden ele dolaşan menülerden; kusma ve ishale neden olan bağırsak enfeksiyonları, rota virüs, bronşit ve zatürre gibi enfeksiyonlara yol açan adenovirüs, hepatit A, hepatit E gibi hastalıklar bulaşabilir" dedi.
#Dışarıda Yemek