Türkiye, insansız hava araçları (İHA) teknolojisinde yeni bir boyuta geçiyor. Milli olarak geliştirilen kamikaze (vurucu drone) ve yapay zeka algoritmalarıyla donatılan gözetleme maksatlı otonom "drone"ların "sürü" şeklinde hareket edip birlikte çoklu drone harekatı yapmaları sağlanacak.
#DroneSTM, helikopter, uçak ve İHA'ların konumlarının belirlenmesinde GPS'e bağımlılığı ortadan kaldırdı. TerraFlite adı verilen patentli ürün, GPS'in kriz ve harp ortamında kasıtlı olarak kesintiye uğratılması veya hatalı pozisyon bilgisi sağlayacak şekilde aldatmaya maruz kalması gibi durumlarda devreye girerek pilota doğru konum bilgisi vermeye devam ediyor.
#TerrafliteTürk mühendisler tarafından geliştirilen Duvar Arkası Radarı ve Su Altı Optik Haberleşme Projesi ilk kez görücüye çıktı. Duvar Arkası Radarı, görsel erişim ve keşif imkanının olmadığı kapalı mekanlarda bulunan insan ve canlı hedeflerin varlığını ve konumunu tespit etmeye imkan sağlıyor.
#MühendisAnkara'da açılan Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi yerleştirme ile ilk öğrencilerini aldı. 60 kişilik kontenjanı tamamen dolan okulu, 2 Türkiye 1'incisi de tercih ederken, puanı en düşük öğrenci 482 ile okula girdi.
#Havacılık Ve Uzay LisesiGençlik ve Spor Bakanlığı onayı ile ülkemizde 2017 yılından bu yana düzenlenen, 2019 yılından itibaren de TEKNOFEST kapsamına alınan STM yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST Drone Şampiyonası, havada büyük bir rekabete sahne oluyor.
#Gençlik Ve Spor BakanlığıSavunma Sanayii Başkanlığı’nın yerli ve milli üretimlerindeki başarısının ardında savaş sistemleri mühendisleri büyük rol alıyor. Mühendislerden Mediha Sönmez Tanrıbakan korvet ve fırkateyn, İrem Güldemet de mini İHA’ların projelerinde görev alıyor.
#Savunma Sanayii BaşkanlığıTürkiye’nin 5G teknolojisi için çalışırken, 6G’ye de odaklanması gerektiğini kaydeden Medipol Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Arslan, “Asıl önemli nokta 5G sonrasında gelecek olan 6G teknolojisidir. Teknoloji geliştirmede dünya liderleriyle yarışmak istiyorsak şimdiden 6G çalışmalarına yoğunlaşmak ve gerekli teknolojileri şirketlerimiz, üniversitelerimiz ve diğer kurumlarımızla hep beraber el ele verip gece gündüz çalışarak geliştirmemiz gerekiyor” dedi.
#Medipol ÜniversitesiTEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası ve World Drone Cup için başvurular devam ediyor. Drone yarışçılarının kıyasıya mücadele ettiği bu iki şampiyonada sizde yerinizi almak için acele edin.
#TeknofestCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde, milli ve yenilikçi ürünler geliştiren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, deniz platformları alanından sonra taktik mini insansız hava aracı (İHA) sistemlerinde de ilk ihracat başarısına imza attı.
#KarguCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin F-35 programından çıkarılmasının projeye 500-600 milyon dolarlık ek maliyet getirdiğine dikkat çekerek, “Yol haritasının ilk adımı için girişim başlattık. Bu, safha safha gelişecek. Hem Türk hem Amerikan şirketlerinin kayıpları var. Türkiye, tüm tarafların hakkını arayacak. Sonraki adımlar da alınacak sonuçlarla netleşecek” dedi.
#İsmail DemirSTM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türkiye'nin ilk milli fırkateyni "İstanbul"un geldiği noktanın, katkı veren tüm yerli firmaların başarısı olduğunu belirterek, projenin "savunma sanayisinde kendine yeten ülke" hedefi için önemli bir kilometre taşı olduğunu bildirdi.
#TeknolojiCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetlerine kazandırılacak İ sınıfı fırkateynlerin ilki İstanbul Fırkateyni, gelişmiş hava savunma ve su üstü harbi, denizaltı savunma harbi ve karakol faaliyetlerini yerine getirecek. 23 Ocak'ta deniz indirilecek olan İstanbul Fırkateyni gelişmiş özellikleri ile dikkat çekiyor. İşte tören öncesi İstanbul Fırkateyni hakkında teknik bilgiler
#İstanbul FırkateyniZiraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir "Stratejik ürünlere yönelik kar-zarar ortaklığı projelerine yatırım yapıyoruz. Bilgi teknolojileri alanında çok proje geliyor. Burada da Türkiye'de girilmemiş niş alan bulmamız durumunda kar-zarar ortaklığı yapabiliriz" dedi.
#Ziraat KatılımSavunma Sanayii Başkanı Demir, "EBK-M44 El Bombası Kutusu, meskun mahal ve özel saha operasyonları için sağlam, hafif ve işlevsel yapısıyla yüzde 100 yerli ve milli olarak STM tarafından üretildi." ifadelerini kullandı.
#Yerli El Bombası KutusuCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, EBK-M44 El Bombası Kutusu'nun yüzde 100 yerli ve milli olarak Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) tarafından üretildiğini ve TSK'nin envanterine girmeye hazır hale geldiğini duyurdu.
#Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir