"Şarbon nedir?" sorusu gündeme gelen haberlerin ardından merak konusu oldu. Genellikle Asya, Afrika ve Güney Amerika gibi Akdeniz ülkelerinde görülen ve bakteriyel bir hastalık olan şarbon, insanlara üç şekilde bulaşabiliyor. Tehlikeli bir hastalık olan şarbon akciğer ve bağırsak yoluyla bulaşması durumunda insan sağlığını tehdit edebiliyor. Peki, şarbon belirtileri nelerdir? Şarbon nasıl bulaşır? İşte, merak edilen bilgiler.
#Şarbon Hastalığı NedirŞarbon nedir? Şarbon belirtileri nelerdir? Gebelikte şarbon hastalığına yakalanmak tehlikeli mi? Şarbonun, Bacillus anthracis adı verilen bakterinin yol açtığını, hayvanları ve insanları etkileyen tehlikeli bir hastalık olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir'e şarbon ile ilgili aklımıza takılan soruları sorduk.
#Şarbonİstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi, dün bir grup vegan aktivistin protestosuna sahne oldu. Aktivistler hayvan kesim dersine girerek 'ders materyali' koyunların kesilmesini önlemeye çalıştı. Yaşananlar protestoculardan birinin cep telefonu kamerasına yansırken, sosyal medyada da bir tartışmanın fitilini ateşledi.
#İstanbul ÜniversitesiSadece ABD'nin değil, dünyanın kábusu haline gelen şarbon, pek çok yolla bulaşabilen bir enfeksiyon hastalığı. Solunum yoluyla bulaşanları ölümcül olabiliyor. İşin en kötü tarafı, şarbonu üretmek çok kolay. Bu nedenle, en ucuz ve en etkili biyo-kimyasal silah olarak biliniyor.