KPSS 2023/3 tercihleri başladı. KPSS-2023/3 tercih kılavuzunun yayınlanmasıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sözleşmeli personel alımıyla ilgili detaylar merak konusu oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak. Adayların KPSS-2023/3 tercih kılavuzunda yer alan başvuru şartlarını tercih işlemlerini yapmaları gerekecek. Peki Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sözleşmeli personel başvuruları nasıl yapılır, başvuru şartları neler? İşte detaylar...
#KPSS 2023/3 Tercih KılavuzuSanayi ve Teknoloji Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvurular, 26 Aralık 2021 Pazar günü saat 23.59’a kadar sadece e-Devlet – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. İşte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı personel alımı başvuru ve branş dağılımının detayları...
#Sanayi Ve Teknoloji BakanlığıEn düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
#Vergi KanunuEmeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin yapılacak düzenlemenin detaylarının önümüzdeki günlerde duyurulacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "3600 ek gösterge, asgari ücret, yarın da sözleşmeli personel konusunda dosyayı açtığımda basınla paylaşacağım. Geçici işçiler, EYT’yi tamamladığımız gün, onları açıklayacağım. Önümüzdeki günlerde söz edeceğim." dedi.
#Vedat BilginCumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Resmi Gazete'de dün onaylanan Orta Vadeli Program'la ilgili olarak, "Milli gelirimizi bu yıl 800 milyar doların üzerine, Orta Vadeli Program dönemi sonunda da 1 trilyon dolar seviyesine taşıyacağız" ifadelerini kullandı
#Kabine Toplantısı15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden kaçak geçiş yapanlara kesilen idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilmesini, hurda araçlarda uygulanan ÖTV indiriminin 10 bin liradan 15 bin liraya çıkartılmasını öngören torba teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
#TBMM2019’da 120 bine yakın yeni istihdam yaratacak olan kamu kurumları eleman alımına başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı kura usulü ile 4.500’e yakın yeni personel alacak. Bununla birlikte kamu kurumları ile yükseköğretim kurumlarının idari ve akademik kadrolarına yapılacak atamalar da açıklandı.
#İşkurTaşeron düzenlemesi ile bazı gelişmelere tanık olan işçiler, düzenleme içerisinde yer alan maddeleri sorguluyor. Taşeron işçilere kadro kimleri kapsıyor sorusuna cevap arayan vatandaşlar, son durum hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, KİT'lerin son durumu ne oldu? İşte, taşeron işçilere kadro konusunda detaylı bilgiler
#TaşeronOHAL kapsamında 695 sayılı KHK ile çeşitli kurumlarda görev yapan 2 bin 756 personel kamudan ihraç edildi, 115 kişi ise eski görevlerine dönebilecek. Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılan 22 subayın rütbesi alındı. 7'si dernek, 7'si vakıf, 2'si gazete ve biri sağlık kuruluşu olmak üzere 17 kurum kapatılırken, daha önceden kapatılan bir vakıf açıldı, yurt dışında öğrenim gören 6 kişinin ise öğrencilikle ilişiği kesildi.
#KHKOlağanüstü Hal kapsamında 692 sayılı yeni Kanun Hükmünde kararname yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 2 bin 303 kişi, Adalet Bakanlığı'ndan 418, Dışişleri Bakanlığı'ndan 45, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 102 kişi, Sağlık Bakanlığı'ndan 789 kişi, Diyanet'ten 551 kişi, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri'nden 546 ve İçişleri Bakanlığı'ndan bin 486 kişi ihraç edildi. Kararnamede göreve iade kararları da bulunuyor. Hakan Şükür ve Arif Erdem'e verilen madalyalar geri alındı. 342 emekli TSK personelinin rütbeleri geri alındı. YÖK'ten 356 akademisyen ihraç edildi.
#KhkTBMM Genel Kurulunda Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 19 ila 40’uncu maddelerini kapsayan 2’nci bölümü kabul edildi. Buna göre bazı yükseköğretim kurumlarının adları değişirken, Nevşehir’de Kapadokya, Ankara’da Ostim Teknik Üniversitesi ile Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesi kurulacak. Üniversiteler sermaye şirketi statüsünde sermaye şirketi oluşturabilecek. Öğretim üyelerinde Ar-Ge projelerinde çalışmak için bir yıl ücretli izin verilebilecek. Ayrıca üniversitelerde istihdam odaklı politikalar geliştirecek, yeni eğitim programları ve kontenjanların planlanmasına yönelik süreçlerde öneride bulunacak. Yükseköğretim Programları Danışma Kurulu da hayata geçecek.
#ÖĞRENCİHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’nden sonra Hacettepe Üniversitesi’ne konuk oldu. H.Ü Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen, “Öğretim üyesinin, öğrenci temsilcisinin her konuyu rahatlıkla konuşabildiği Ankademi projesindeki bu iklime Türkiye’nin ihtiyacı var” dedi.
#AnkademiKamuda eşit işe, eşit ücret sistemi uygulamaya başlandı. Sistem ile aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilecek. Uygulama kapsamında kamu çalışanları arasındaki ücret dengesi, ek ödeme yapılarak sağlanacak. Memurlara fazla çalışma ücretinin beş katına kadar fazla çalışma ücreti ödenebilecek. Yeni işe girenler de, aynı ücret skalasına tabi olacak. Sözleşmeli personele de, hizmet yılı ve öğrenim durumu aynı olan emsali personel için belirlenen tutarda ek ödeme imkanı getirilecek.
Bakanlıkların yeniden yapılandırılmasına ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamelerle devlette 118 bin 409 yeni kadro ihdas edildi. Buna göre bakanlıklarda mevcut çalışan personel ilgili yeni icracı bakanlıklara kaydırılacak. Bu süreçte sınırlı sayıda yeni personel alınması da bekleniyor.