Yunan adaları son dönem çok gözde. Türkiye'ye en yakın Yunan adalarından biri ise Samos… Hemen Kuşadası'nın karşısında Ege'nin turkuaz kıyılarına sahip bakir koylarıyla ünlü... Gittim, gezdim ve çok güzel lezzetler tattım. İşte size hem denize doyacağınız hem de kafanızı dinleyip tüm stresinizi unutacağınız Samos gezi rehberi…
#Samos AdasıPlajları, masmavi denizi ve bembeyaz evleriyle dünyanın dört bir tarafından turist akınına uğrayan Yunan adaları, ülkemize bir-iki saat uzaklıkta bulunuyor. Hatta 10 ada için 7 günlük turist vizesi uygulamasının başlaması, bu yıl adaları daha da cazip hale getiriyor. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken Yunan adaları hangileri?’ diye sorduk. Meis, Samos, Kos, Sakız, Simi ve Rodos ile ilgili harika önerilerde bulundular.
#RotaAdını uzunca yıllar boyunca Osmanlı Devletinin susam ihtiyacını karşıladığı için Sisam olarak alan Sisam (Samos) Adası, bağımsızlığını alarak Osmanlıdan ayrılan ilk adadır. Yunan adaları arasında Türkiye’ye en yakın ada konumundadır. Sisam (Samos) Adası’na nasıl gidilir, gezilecek ve kalınacak yerler nelerdir tüm detaylarıyla derledik.
Adalar oluşumları, tarihçeleri, doğal güzellikleri ile geçmişten günümüze büyük ilgi gören turizm potansiyelleri yüksek yerleşim alanları. Bu adalar içerisinde Samos Adası yerli ve yabancı turistlerin özellikle yaz aylarında gezi rotalarında yerini alıyor. Adaya düzenlenen turlarda Samos'a olan merakı daha da artırıyor. Peki Samos adası nerede ve nasıl gidilir? Samos adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri neler? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bazı yerleşim yerleri tabiat olarak gerçekten pek çok güzellik sunabilmektedir. Bu güzellikleri keşfetmek ise gezi tutkunu olan kişilere düşer. Doğal güzelliklere sahip yerlerden biride Patmos Adasıdır. Patmos Adası 12 Yunan Adasında bir tanesi olarak bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
İkaria Adası güneş, kum, doğa ve deniz tutkunları için güzel bir alternatif olabilir. Burası bir Yunan Adası’dır. Adada yaşlı nüfus oldukça fazladır. Ada, en uzun ömürlü insanların yaşam yeri olarak anılıyor. Bunun nedeni ise kişilerin son derece sakin bir hayat sürmesi olarak belirtiliyor. Ayrıca adada hiç kimse saat kullanmıyor. İşyerleri erken saatte açmıyor. Tüm ürünler doğal ve kişiler kendi tarlarında yetiştiriyorlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Adını Yunan mitolojisinde ‘Deniz Tanrısı’ Poseidon’un eşi Nymph Syme’den alan Simi Adası, pastel renkli evleriyle kartpostal tadında bir manzarayla karşılıyor sizi. Nüfusu yaklaşık 2500 kişi olan Simi, iki katlı rengârenk neo-klasik evleriyle dik bir yamaç üzerine kurulmuş şirin bir ada. Tatil planı yapmadıysanız burayı mutlaka listenizi ekleyin. İşte size Simi Adası gezi rehberi
#Simi Adası Gezilecek YerlerAdını Yunan mitolojisinde ‘Deniz Tanrısı’ Poseidon’un eşi Nymph Syme’den alan Simi Adası, pastel renkli evleriyle kartpostal tadında bir manzarayla karşılıyor sizi. Nüfusu yaklaşık 2500 kişi olan Simi, iki katlı rengârenk neo-klasik evleriyle dik bir yamaç üzerine kurulmuş şirin bir ada. Tatil planı yapmadıysanız burayı mutlaka listenizi ekleyin. İşte size Simi Adası gezi rehberi
#Simi Adası