Dünya kendi ekseni etrafında dönüş yapar. Güneşe göre yapılan bu tam dönüş 24 saatte tamamlanır. Dünya hakkında birçok özel bilgi bulunuyor. Meraklı olan kişiler dünyanın nasıl döndüğünü ve nasıl hareket ediyor gibi bazı konuları merak ediyor. Dünyanın dönüş yönü nasıldır, nereden nereye hareket eder ve saat yönünde midir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Hubble Uzay Teleskobu tarafından çekilen ve görüntüsü adeta bir frizbiyi andıran spiral galaksi NGC 1448'in yeni görüntülerini yayınladı. NGC 1448 spiral galaksisi, Dünya'dan yaklaşık 50 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunuyor.
#UzayGüneş sistemi dışında, diğer galaksilerin varlığını tespit ettikten sonra, Hubble ve diğer teleskoplar onları daha yakından gözlemlemeye başladı. Şekillerini, içeriklerini ve ölçebildikleri kadar çok diğer özelliklerini not ettiler. Pek çok galaksi türünü gözlemlediler ve ortaya çıkardılar. Galaksi türleri ve özelliklerini sizler için derledik.
Gök bilimciler, Samanyolu'nun derinliklerinde gizlenmiş "fosil galaksi" keşfetti. Daily Mail'in haberine göre, keşfedilen "fosil galaksinin", yaklaşık 10 milyar yıl önce Samanyolu ile çarpıştığı düşünülen Heracles'in kalıntıları olduğu sanılıyor.
#Samanyolu7. sınıf planets ünitesi dersimize başlamadan önce kısaca gezegenleri tanıyacağız. Sonrasında İngilizce de sıcaklık, ışık yılı, uzaklık gibi birimlerin nasıl söylendiğini öğrenerek dersimize devam edeceğiz. Son olarak da sıfatlar konusu ile birleştirmek suretiyle gezegenler temasını superlative ve comparative olarak bütünleştireceğiz.
#7. Sınıf İngilizce Planet Names (Gezegen İsimleri) Konu AnlatımıGalaksi veya gök ada, kütle çekimi kuvvetiyle birbirine bağlı yıldızlar, yıldızlararası gaz, toz ve plazmanın meydana getirdiği yıldızlararası madde ve şimdilik pek anlaşılamamış karanlık maddeden oluşan sistemdir. Galaksi adının kökeni, eski Yunancadan gelmektedir. Alman astronomlar tarafından galaksimizin haritası yayınlanmıştır. Peki, galaksimizin adı nedir?
#Galaksi Ne DemekAsırlardır bilim insanlarının çözmeye çalıştığı; ancak pek çok esrarı içinde barındıran uzay, aynı zamanda izleyenlere zaman yolculuğunu da mümkün kılıyor. Hubble Uzay Teleskobu tarafından çekilen bir görüntüde görülen GN-z11 isimli galaksinin 13.4 milyar yaşında olduğu kayıtlara geçti.
#UzayAmerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Arizona Üniversitesi’nde görevli Prof. Dr. Feryal Özel, kara deliği ilk kez görüntüleyen ekibin tarihi başarısında çok önemli bir rol üstlenmişti. Gezegenimizde en uzağı gören kişilerden biri olan Özel ve ekibinin şimdi bilim dünyasına yeni bir sürprizi var: Samanyolu’ndaki dev kara delik... Tüm verilerin ellerinde olduğunu belirten Özel, sadece galaksimizin değil, belki tüm hayatımızın merkezindeki kara deliğin fotoğrafını altı ay sonra görebileceğimizi söylüyor.
#Prof. Dr. Feryal ÖzelGeceleri gökyüzüne baktığınızda çıplak gözle yüzlerce yıldız görebilirsiniz. Bu, kulağa çok fazlaymış gibi geliyor. Ama gördüğünüz o yıldızlar sadece en parlak olan ve Dünya’ya en yakın olan yıldızlar. Samanyolu ise devasa büyüklükte. Peki bu koca galakside ne kadar yıldız var?
#Samanyolu