Türk mutfağına özgü, geleneksel içeceklerden biri de fermente ürün olan şalgam suyudur. Geleneksel şalgam suyunun yapılmasında hammadde olarak; şalgam, kırmızı havuç, bulgur unu, ekmek hamuru, tuz, su ve isteğe göre acı biber kullanılmaktadır. Peki, Şalgam suyu nasıl yapılır? Şalgam suyunun faydaları neler?
#Şalgam Suyu Nasıl YapılırKış hastalıklarından korunmak için antibiyotik kullanmak yerine sağlıklı beslenmek ve kişisel hijyene dikkat etmek gerektiğini söyleyen Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Gripten korunmak için ev turşusunu, yoğurdunu, sirkesini ve şalgam suyunu sofranızda bol bol bulundurun" dedi.
#TurşuSuşi Japonlar’ın pek sevdiği popüler bir yiyecek. 80’li yıllardan sonra dünyanın her yerine yayıldı. Son dönemde bizde de bir kesimin severek tükettiği besinlerden biri haline geldi. Peki bu “bize yabancı” besin yeterince sağlıklı mı? İsterseniz bu soruya yanıt vermeden önce onu biraz tanıyalım...
#Osman Müftüoğlu