Şalgam dolması, Sivas mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Bu lezzet bildiğimiz dolmalarda biraz farklı. Ayrıca farklı yörelerde de yapılmaktadır. Yapılan yöreye göre iç harcında pirinç veya bulgur kullanılır. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, şalgam dolması tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Şalgam Dolması TarifiDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#Ramazan