Şalgam dolması, Sivas mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Bu lezzet bildiğimiz dolmalarda biraz farklı. Ayrıca farklı yörelerde de yapılmaktadır. Yapılan yöreye göre iç harcında pirinç veya bulgur kullanılır. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, şalgam dolması tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Şalgam Dolması Tarifiİlk defa gidenin “Ben bugüne kadar kebap yememişim” demesi âdetten. Uçağa sırf ciğer ve şırdan yemek için atlayan günübirlikçiler, kendini Tarihi Kazancılar Çarşısı’nın sokak lezzetlerine kaptıranlar da cabası... Adana mutfağından vazgeçemeyenler ve 8-10 Ekim’deki Adana Lezzet Festivali’nde şehre gidecekler için yemeden dönmemeleri gereken tatları derledik.
#Adana MutfağıRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 2 Mayıs Pazar, Ramazan'ın 20. günü için iftar menüsü...
#Ramazan