Arapça bir kelime olan salep, tilki yumurtalığı anlamı taşımaktadır. Orkide bitkisinin kökünü oluşturan salepin 80 farklı türü bulunmaktadır. Halk arasında dondurma yapımında kullanıldığı bilinen salep soğanı, içecek üretiminde de önemli bir yer almaktadır. İlaç endüstrisinde de kullanılan salep soğanı, Türkiye'nin birçok bölgesinde elde edilebilmektedir. İşte, salep soğanının faydaları ve kullanım alanı hakkında bazı bilgiler
#Salep Soğanı Ne İşe YararYerli Malı Haftası olarak hafızalarımızda yer edinen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası yarın başlıyor. İlkokulda öğrencilerin sınıfa yöresel ürünler getirip şiirler okuyarak kutladığı bu özel gün son yıllarda biraz unutulsa da coğrafi işaret tescilli ürün listemiz her geçen sene biraz daha genişliyor, yerel malzeme kullanmanın önemi giderek artıyor.
#Yerli MalıBuğday, kiraz, incir, zeytin gibi gıdaların tarih boyunca Anadolu’daki serüveni pek çok ilginç öyküyü barındırıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri bu öykülerin peşine düştü. Ortaya 450 sayfalık ‘Boğaz Derdi’ çıktı.