Osmanlıdan günümüze kadar ulaşan ve geleneksel damak tadını koruyan salep, yediden yetmişe herkese hitap eden bir içecektir. Tarçın ile birlikte tüketilen salep içeceği, hoş kokusuyla tüketilmesi sağlıklı bir içecektir. Bu içeceğin ham maddesi salep nasıl yetiştirilir ve ülkemizde en çok nerede yetişir tüm detaylarıyla derledik.
#Salep Nasıl YetişirYerli Malı Haftası olarak hafızalarımızda yer edinen Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası yarın başlıyor. İlkokulda öğrencilerin sınıfa yöresel ürünler getirip şiirler okuyarak kutladığı bu özel gün son yıllarda biraz unutulsa da coğrafi işaret tescilli ürün listemiz her geçen sene biraz daha genişliyor, yerel malzeme kullanmanın önemi giderek artıyor.
#Yerli MalıKış aylarında içimizi ısıtan salep, lezzetiyle de tüketilen bir çeşit içecektir. Özellikle süt ve tarçın ile birlikte tüketilen salep aslında bir bitkiden elde edilen tozdur. Peki salep bitkisi nasıl yetişir? Salep bitkisi Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve yetiştirilir? Salep bitkisi yetiştiriciliğine dair bilmeniz gerekenleri derledik.