ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Salda Gölü'nün 'Beyaz Adalar' olarak bilinen bölgesine girişin 15 Ekim'den itibaren yasaklanacağını açıklaması dikkatleri yeniden Salda'ya çevirdi. Adını gölden alan Salda köyünde doğup, büyüyen Jeofizik Yüksek Mühendisi Abdurrahman Arıkan (30), Salda Gölü'nün eriyen kayaç boşluklarına elementlerce zenginleştirilmiş suyun dolmasıyla oluştuğunu belirterek, "Gölün içerisinde göle adapte olmayı başarabilmiş bitkiler ve hayvanlar yaşamaktadır. Gölde yüksek seviyede alkali vardır. Bu beyaz kumlar aslında bir fosil. Yani binlerce yıl önce yaşamış bakterilerin bugüne olan kalıntıları" diyerek, gölün korunması noktasında bakanlığın kararını desteklediğini söyledi.
#Salda GölüEmel Gedikli, 73 yaşında seyahat tutkunu bir gezgin… Farklı kültürleri keşfetmeyi ve gittiği ülkelerden kumaş toplamayı çok seviyor. Hatta bu kumaşlardan yaptığı eserleri bir sergide bile yer aldı. Bir süredir kanserle mücadele ediyor. Fakat bu durum seyahat aşkına engel değil. Aklında tek bir şey var; Japonya’ya gitmek. Kansere inat eylülde kişisel sergisine hazırlanan Gedikli ile seyahat maceralarını konuştuk.
#SeyahatSeymen Bozaslan, Hürriyet Seyahat gezginlerimizden. Pandemi sürecinde Türkiye’nin 81 ilini fotoğraflayıp ‘Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler’ adlı bir kitap hazırladı. ‘Şehirde Mutlaka’ bölümü etkinlikler, yöresel tatlar gibi önerilerle tam bir rehber. Drone görüntülerinden oluşan 3 saatlik film de kitaptaki QR kodla izlenebiliyor. Bozaslan, Bitlis Hizan’dan Sivas Gürün’e pek bilinmeyen önerileriyle şaşırtırken bilinen noktalara da bir kez daha hayran bırakıyor.
#SeyahatÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Salda Gölü’nün ’Beyaz Adalar’ olarak bilinen bölgesine girişin 15 Ekim’den itibaren yasaklanacağını açıklaması dikkatleri yeniden Salda’ya çevirdi. Adını gölden alan Salda köyünde doğup, büyüyen Jeofizik Yüksek Mühendisi Abdurrahman Arıkan (30), Salda Gölü’nün eriyen kayaç boşluklarına elementlerce zenginleştirilmiş suyun dolmasıyla oluştuğunu belirterek, "Gölün içerisinde göle adapte olmayı başarabilmiş bitkiler ve hayvanlar yaşamaktadır. Gölde yüksek seviyede alkali vardır. Bu beyaz kumlar aslında bir fosil. Yani binlerce yıl önce yaşamış bakterilerin bugüne olan kalıntıları" diyerek, gölün korunması noktasında bakanlığın kararını desteklediğini söyledi.
#Fosil