Domates salatadan çeşit çeşit yemek tarifine mutfakların olmaz olmaz sebzelerinden biri. Genellikle de kabukları soyularak tüketimi tercih ediliyor. Ancak domates kabuklarını çöpe atmak yerine farklı şekillerde değerlendirmek mümkün. Bunlardan biri de salça yapımında kullanmak. Peki domates kabuğundan salça nasıl yapılır, kaç dakika kaynatılır? İşte evde domates kabuğundan salça yapımının püf noktaları...
#DomatesTürk mutfağındaki en önemli malzemelerin başında salça gelir. Yöreden yöreye yapımı farklılık gösteren salça, kullanım çeşitliliği nedeniyle en fazla tüketilen gıdalar arasında yer alır. Bununla beraber salça yapmak çok zahmetli gibi görünse de, mutfağımızda hayat kurtarıcı olması nedeniyle emeğinize değecektir.
#SalçaMasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ KöfteSalça yemeklerin olmazsa olmazı. Zeytinyağı ve peynirle de nefis bir kahvaltılık. Marketlerde hazır olarak çeşitli salçalar var. Ancak mevsim domatesiyle evde hazırlanan salçanın lezzeti bambaşka. Peki domates salçası nasıl yapılır? İşte kaynatmadan, güneşte, çiğden ve pişirerek evde domates salçası yapımının püf noktaları...
#Domates Salçası Nasıl YapılırDomatese kırmızı rengini veren karotenoid pigment likopen, çok güçlü bir antioksidan. Likopenle ilgili en ilginç gerçeklerden biri de domates pişirildiğinde, parçalandığında ya da kurutulduğunda gücünün artıyor olması. Yaz domateslerinin likopenini kışa da taşımanın en lezzetli yollarından biri de kurutma. Hazır eylül güneşi de gücünü kaybetmeden kuru domates yapmak isteyenler için püf noktalarımız aşağıda…
#Kuru Domates Nasıl YapılırYaz demek, bolluk bereket demek, tazecik mis kokulu renk renk sebze meyve demek. Özellikle de bol miktarda domates ve biber demek. Yazın sonları yaklaştığında bu renk ve lezzetleri kışa da yanımızda götürmek için kolları sıvayıp kış hazırlıklarına başlıyoruz. Tarhana, erişte derken olmazsa olmaz salça yapımı da kesinlikle atlanmamalı. Bu içeriğimizde sizin için domates salçası ve biber salçası için yapım aşamalarını, püf noktalarını ve saklama tüyolarını bir araya getirdik. Küflenmeyen, bozulmayan nefis salçalar için haydi sıvayalım kolları…
#Domates Salçası Nasıl YapılırSosis şarküteri ürünleri arasında en yaygınlarından ve en çok sevilenlerinden. Ancak son dönemde işlenmiş ürünlerin içindeki katkı maddeleri vb. kaygılar nedeniyle birçok kişi bu lezzetlerden uzak durmayı seçiyor. Hem kendisini bu keyiften mahrum bırakmamak hem de gönlünü rahat tutmak isteyenler için yapacağı en doğru şey ise sosisi evde yapmak. Peki nasıl? İşte sosis makinesi gibi ekstra aletlere ihtiyaç duymadan kolayca sosis yapmak isteyenlere tarifler ve ipuçları.
#Sosis TarifleriEn eski göçmen tatlılarından biri olan akıtma, yaygın olarak bilinen adıyla krep, son yıllarda çok daha fazla sevilmeye başlandı. Kullandığınız malzemelere göre, krepler lezzetli bir ara sıcak, tatlı veya doyurucu bir yemek olarak servis edilebiliyor. Peki, krep nasıl yapılır, krep yapımının püf noktaları neler? İşte, püf noktalarıyla krep tarifi
#Krep Nasıl YapılırHangi ciddi yemek kitabımıza baksam, bu harika yiyecek için verilen tarifleri piyaz, zeytinyağlı, etli ve hadi bilemediniz sucuklu ve pastırmalı olanı ile kısıtlı bulmaktayım. Oysa Paul Bocuse'ün kuru fasulye tarifinde pırasa da var. Vedat Başaran, bir sohbetimizde eski tariflerde kereviz yaprağı ve Arnavut biberi kullanıldığını söylemişti.