MasterChef’in 30 Ağustos Çarşamba akşamı yayınlanan bölümünde yöresel lezzetlerden birisi olan sakala çarpan çorbası yapıldı. Ekran karşısındaki izleyiciler de sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri ile ilgili araştırmalara başladı. Özellikle Afyon yöresinde yaygın olarak tüketilen bir lezzet olan sakala çarpan çorbası birçok Anadolu şehrinde yapılır. Peki, MasterChef sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Sakala ÇarpanAdıyla dikkat çeken yüresel çorbalarımızdan sakala çarpan çorbası son günlerde mutfağın aranan lezzetlerinden biri oldu. Aslında pek çoğumuzun adını bilmeden yaptığı sakala çarpan çorbası hem doyurucu hem besleyici tariflerimizden biri. PeKi, sakala çarpan çorbası nasıl yapılır, hangi yörenin? İşte, sakala çarpan çorbası tarifi ve malzemeleri...
#Sakala Çarpan ÇorbasıSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet Yaşin