Ramazan ayında beslenme düzeni değişir. Bu nedenle de öğün planına dikkat edilmeli. Özellikle de sahurda tok tutan besinlerin tüketilmesi gün içinde acıkmanın önüne geçebilir. Peki sahurda tok tutan yiyecekler neler? İşte tok tutan besin önerileri...
#RamazanSahurda tüketilen yiyecekler ve içecekler kolay oruç tutmada doğrudan etkili. Haliyle tok tutan yiyeceklere ve en önemlisi de susuzluğa derman olacak içeceklere ihtiyaç duyulacak. Peki sahurda tok tutan yiyecekler neler? Hangi içecek Ramazan ayında susuzluğu önler?
#Sahurda Tok Tutan Yiyecekler NelerSahurda tok tutan yiyecekler, her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden araştırılıyor. Hem sağlıkları için hem de Ramazan ayını rahat bir şekilde geçirmek için bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, uzmanların önerilerini inceliyor. Peki, sahurda tok tutan yiyecekler neler? Karatay Diyeti ile ünlenen Prof. Dr. Canan Karatay’dan sahur önerilerini derledik.
#Sahurda Tok Tutak YiyeceklerRamazan ayının gelmesiyle birlikte sahurda tok tutacak yiyecekler, oruç tutacak olan vatandaşların gündeminde yer almaya başladı. Doğru beslenmenin önemli olduğu oruç ibadetini gerçekleştirirken, ne yiyip nelerden kaçınmamız gerektiği merak konusu. Peki sahurda ne yemeli? İşte sizin için hazırladığımız sahurda tok tutacak tarifler…
#Sahurda Tok Tutan TariflerMüslümanlar için mübarek olan ve oruç ibadetinin idrak edildiği Ramazan ayı tüm yurtta karşılandı. Ramazan ayı ile beraber, vatandaşlar da sahur ve iftar sofralarında tüketilmesi gereken gıdalarla ilgili araştırma yapmaya başladı. Sahurda tüketilen sağlıksız besinlerle mide yorularak, sindirim sorunlarına neden olabiliyor. Peki, sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte, o konu hakkında merak edilenler.
#RamazanMübarek Ramazan ayının başlamasına kısa bir süre kala, vatandaşların araştırmaları hız kazandı. Ramazanda tok tutan yiyeceklerin neler olduğunu ve nasıl beslenilmesi gerektiğini merak eden vatandaşlar, bu kapsamda en doğru bilgileri almak istiyor. Peki, Ramazanda tok tutacak yiyecekler neler?
#RamazanRamazan ayı başlıyor. Oruç tutanların yeme ritmi bundan böyle 1 ay süreyle “sahur-iftar” şeklinde olacak. Yani daha sağlıklı bir beslenme ritmine geçmiş olacaklar. Daha önce de yazdım, insan bedeni yapısal olarak “günde iki öğün beslenmeye” ayarlanmış. Bütün mesele sağlıklı bir sahur ve iftar yapabilmekte.
#Osman Müftüoğlu