Sağlık Ocağı cumartesi açık mı sorusu, pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Sağlık Ocağı çalışma saatleri, Aile hekimine gidecek vatandaşlar tarafından aranan konuların başında geliyor. Her vatandaş kayıtlı olduğu ikamet adresine göre sağlık ocaklarından hizmet alabiliyor. Peki sağlık ocağı çalışma saatleri nasıldır? Sağlık ocağı kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor, öğle arası saat kaçta? Hafta içi ve hafta sonu çalışma saatleri nedir? Cumartesi ve Pazar günleri açık mı? İşte 2022 yılına ait sağlık ocağı çalışma saatleri...
#Sağlık Ocağı Açık MıII. Abdülhamid Anadolu’da ve İslam dünyasında sevilirdi. Başarılı bir diplomattı; tarafları birbirine oynardı. Döneminde bütün vilayetlerin idadi ve hatta sultani derecesine çıkarmış liseleri vardı. Eğitim reformunun yanında sansür onun en büyük hatası oldu. Sağlık ve belediye konusunda önemli başlangıç yaptı. Savaşı gereksiz görürdü ve devam eden sulhu iyi kullandı. Kısacası II. Abdülhamid Han dirayetli bir Türk hükümdarıydı.
#Sultan AbdülhamidHafta sonu sokağa çıkma yasağının içinde yer aldığı koronavirüs yasaklarının biteceği tarih, iller bazında kademeli normalleşme mesajları ile netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamalarına göre vaka sayısı , aşılama sürecine göre 1 Mart itibarıyla belirlenen kriterler çerçevesinde iller bazında kısıtlamalar kademeli olacak kaldırılacak. Kısıtlama kararları için önemli açıklamalar gelirken, yasaklar ne zaman bitecek sorusunun yanıtı Bartın için belli oldu. Bartın'da 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitime geçilmesine, 65 yaş ve üzeri için pazar yeri kısıtlamasının kaldırılmasına karar verildi. İşte, koronavirüs normalleşme takviminin detayları.
#Kısıtlamalar Ne Zaman BitecekSağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İlçemize hastane, ilçemize sağlık ocağı, ilçemize doktor, ilçemize ilimize tomografi, daha büyük bir hastane, yatak kapasitesi yetmez, şehir hastanesi… Ben bazen şunu derim ’ben Sağlık Bakanı mıyım, hastalık bakanı mıyım?" dedi.
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğluİstanbul’da 1 Kasım’dan itibaren büyük umutlarla uygulanmaya başlanan aile hekimliği kargaşaya neden oldu. Belirlenen yerlerde uygun bina olmadığı için merkez açılamadı. Bu bölgelerin insanları komşu bölgelerdeki merkezleri doldurdu taşırdı. Bazı merkezler hala doktor beklerken bazılarında da iğne ve aşı sıkıntısı yaşanıyor. Sorun bununla da bitmiyor. Hekimi belli olan hastalar kontrole gittiğinde kendi doktoru yerine karşısında başka hekim bulabiliyor.