Tehditlere alışıyorum

Güncelleme Tarihi:

Tehditlere alışıyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

1 yıl böyle geçti

Seçimden önce sorunları 5 ana maddede topladık. Sahil düzenlemesi, gecekondu, lise, Boğaçayı, dolum tesisleri. Aday arkadaşlar ‘‘Gecekondu yapın’’ dedi. Biz ise göreve gelirsek yıkarız dedik, geldik 36 tane gecekondu yıktık.

İstanbul Ticaret Borsası Antalya’da bir lise yaptıracak. Bunun yanında TEDAŞ ve ANTSU veznelerinin yerlerini kiraladık. Tabelaları hazırlandı. Önümüzdeki günlerde onlar da açılacak.

Bir yıllık süre içinde beni en çok çeşitli yerlerden gelen iş istekleri bunalttı. Ben eleştirilere açık bir insanım. Siyasetçi olduğunuza göre eleştirilere açık olmanız gerekiyor zaten. Şu anda oyumuzu koruyoruz gibi geliyor bana.

Ben aday olmadan önce 1994 yılında meclis üyesi adayıydım. Siyasetten gelen tek ben varım. 1994 yılında Türkiye'de Anavatan Partisi yeni teşkilatlanmaya gitti. 1994 yılı Aralık ayında Konyaaltı Belde Teşkilatı Başkanı oldum. 2.5 yıl bu görevi yürüttüm. Daha sonra Merkez İlçe Başkanlığı'na atandım. Daha sonra genel başkanlığın ve teşkilatın uygun görmesiyle aday oldum.

18 Nisan öncesi aday arkadaşlarla çok seviyeli bir seçim çalışması yaptık. Şimdi orada hep şunu söyledim. Ben 37 yıldır doğma büyüme Konyaaltılıyım. Konyaaltı'nı çok iyi bilirim. Mahalleler arttı. Aday olduğum zaman 23 mahalle vardı. Bir programda dedim ki size bir mahalle soracağım biliyor musunuz? O mahalle nerede dedim? Düşündü, ‘‘Uncalı Mahallesi'ne yakın sanırım’’ dedi.

Göreve başladım

Burada aday olan arkadaşlar belediyeyi iyi tanımıyorlardı. Siz mahallelerin adını bilmiyorsunuz. Bunu öğrenmeniz için 15-20 ay yetmez dedim. Seçimden önce sorunları 5 ana maddede topladık. Sahil düzenlemesi, gecekondu, lise, Boğaçayı, dolum tesisleri. Göreve başladım. Seçim öncesi yapılacak şeyleri vaad ettik. Bana tebrik için gelenlere hemen bu isteklerimizi sıraladık.

Şimdi bu projeler gerçekleşmeye başladı. Önümüzdeki günlerde sezon sonu bu projeler de hayata geçirilecek. Kıyı kenar yasasına göre 6 metrekareyi geçmeyen büfe, soyunma kabini gibi şeyler var. Burada metrekareler büyüktü. Bu yüzden yıkım kararı çıktı. Kumsalından yürüyüş bandına kadar bir proje Konyaaltı'nda devreye girecek.

TAPU VERİYORUZ

Aday arkadaşlar ‘‘Gecekondu yapın’’ dedi. Biz de gecekondu yapmayın dedik. Biz göreve gelirsek yıkarız. Görev bize nasip oldu. 36 tane gecekondu yıktık. Hemen bir hafta on gün içinde. Ben net söylemiştim yıkacağım diye. Önümüzdeki günlerde Çakırlar'da 40 tapu aldık, belediyemize geçti. Şu anda Uncalı Mahallesi'nde Polis Lojmanları'nda 240 gecekondu var. 5.5 milyon metrekaresi olmak üzere üç ay içinde 240 kişiye tapuları veriliyor.

Bunun yanında ulaşımla ilgili büyük sorunlarımız var. Migros onun yanında dolum depolama yerleri vardı. Konyaaltı'nda yüzde 50 ulaşım problemini çözdük. Halk otobüsleri sefer saatlerinde problem vardı. Turizm dolayısıyla otobüs seferlerini saat 12.00'a kadar uzattık. Lise konusunda Konyaaltı'nda iki kolej var. Yılmaz ve Akdeniz Kolejleri. Ama biliyorsunuz bizim orada köyden gelip yerleşen insanlar var.

ÖNEMLİ HİZMETLER

Ben 3T diyorum. Sahilde turizm, ortalarda ticaret, iç kesimlerde tarım var. Dar gelirli ve işçi sayısı çok fazla. Kolejde çocuk okutamayacak kesim. Toros Mahallesi'nde 10 bin 300 metrekare yerimiz vardı. Milli Eğitim Bakanımız Vali Bey'in yanında konuyu açtı ve destek oldu. Şu anda bu alana duyduğum kadarıyla İstanbul Borsası buraya bir lise yapacak.

Bunun yanında TEDAŞ ve ANTSU veznelerinin yerlerini kiraladık. Tabelaları hazırlandı. Önümüzdeki günlerde onlar da açılacak. Semt polikliniği konusunda benim merkez ilçe başkanlığ yaptığım dönemde başlatmış olduğum o zaman partim de iktidardaydı. Sıvaları dökülmüş normal bir sağlık ocağımız vardı. O zaman Halil İbrahim Özsoy Sağlık Bakanı'ydı. Orayı semt polikliniğine dönüştürdü. Şimdi de Sağlık Bakanımız bu çalışmayı devam ettiriyor. Herhalde bir iki aya kadar Uncalı Siteler Sağlık Ocağı da hizmete açılacak.

Şimdi bir de bizim vakfımız var. Bu vakıf yaz şenlikleri ile 92 çocuğumuzu sünnet ettirdi. Bunun yanında bir konserimiz ve ata sporumuz güreşlerimiz devam ediyor. 550 depremzede var. Onların çocuklarının okullara servislerini yapıyoruz. Ben her zaman şunu söylerim. Kavgadan başkanlar zarar görüyor. Bedelini vatandaşları ödüyor. Hiçbir zaman olumsuz bir durum yaşanmadı başkanlar arasında. Tiyatro grubumuzun çalışmaları da sürüyor.

Konyaaltı beldesi diğerlerinden farklı olarak su seviyesine yakın olduğu için sivrisinek konusunda daha yoğun problemler yaşıyor. DSİ'nin de desteğiyle çalışmalar önümüzdeki haftalarda bitecek. Bu sene çalışmalara zamanında başladık. On kanalda temizlik çalışmaları yaptık. Göreve geldiğimizde sivrisinekle mücadele edecek sadece bir sisleme aleti vardı. İkiye yükselttik yine yetmedi. Üç yaptık. Kemer Belediyesi'nden dördüncüyü de getirdik. Ama bu yıl sivrisinek sorununu çözeceğimizi düşünüyoruz.

SİVRİSİNEK OLAYI

Sivrisinek konusunda çalışmaları siz zamanında başlatsanız bile diğerleri geç başlatmış olabilir. Sonuçta sivrisinek sınır tanımaz. Nasıl çalıştınız?

Bu konuların yanında basında ve her yerde Konyaaltı Belediyesi'nin her yerinin depremde zarar göreceği gibi konuşmalar çıkıyor. Bizim gittimiz yerlerde denizin içinde bile 20 katlı binalar yapmışlardı. Onun için tapu denetimi ile ilgili yeter ki bizim müteahhit arkadaşlarımız ve onu denetleyen mühendis arkadaşlarımız denetimi yerinde yapsınlar. Amsterdam'dan daha sağlam Konyaaltı.

Biz 10 Ağustos'ta imar komisyonunda arkadaşlarımızla birlikte yapı denetimi getirmiştik. Konyaaltı'nda binalar yan yatıyor şeklinde haberler çıkıyordu. BMC'nin yeri vardı. 19 Nisan göreve başladık. 29 Nisan'da bina mühürlendi. Onunla ilgili bizim İnşaat Mühendisleri Odası'ndan ve Akdeniz Üniversitesi'nden görüş aldık. Son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi'nden görüş aldık. 3 bin tozda çimento enjekte edildiği zaman bina düzeldi. Yönetimde istifalar oldu.

DERDİMİZ İŞSİZLİK

Personel konusunda göreve geldiğimizde 132 personel vardı. Burada bunun yanında bizim genel bütçeden gelen para genel nüfusa göre olduğu için 22 bin 474 nüfus görünüyor. Aslında 50 binin üzerinde nüfus var. Yazlıkçılar var. Onların her türlü hizmetini biz veriyoruz. Bize 199 milyar para verildi bugüne kadar. Ama biz personele 625 milyar lira maaş veriyoruz. Bunun yanında 17 Ağustos depreminden sonra inşaat ruhsatlarımız da kesildi. Ondan sonra gelir gider konusunda problem oldu. Muratpaşa'dan yatay geçişle 3 eleman aldım. Onun dışında belediyeye eleman almadım. 132 kişiden şu anda mevcut 17 kişi ayrıldı. Bunun 4'ü emekli oldu.

Bir yıllık süre içinde sizi bunaltan üç istek neydi?

İşsizlik.

Söz vermiş miydiniz iş vereceğim diye?

Söz vermiş olsaydım herhalde bir 5-10 kişiyi işe alırdım. İşsizlikten sonra spor konusunda gençlerin istekleri vardı. Konyaaltı Belediyesi'nin 211 yerde yeri var. Resmi kurum kuruluşlara ait. Hepsi mülkiyet zorunlu. Bizim de basın aracılığıyla şöyle bir isteğimiz var. Vatandaşın amacı dışında kullanılmamak üzere şartlı şekilde bize verirse iyi olur.

OYUMUZU KORUYORUZ

Bugüne kadar size eleştiri yapıldı mı. En ağır eleştiri ne oldu?

Ben eleştirilere açık bir insanım. Siyasetçi olduğunuza göre eleştirilere açık olmanız gerekiyor zaten.

Ailenize zaman ayırabiliyor musunuz?

Onlar alıştı. Beş yıldır şehiriçi ve dışı dolaştığımız için onlara zaman ayıramıyorum.

Oyunuz düştü mü arttı mı?

Şu anda oyumuzu koruyoruz gibi geliyor bana.

Hiç tehdit alıyor musunuz?

Tehditlere de alışığız. Yıkımla ilgili tehdit aldım. Benim belediyeden giriş çıkış saatim belli. Evim belli. Sokağım belli. Ben kendi yerimde yaşıyorum. Uncalı Mahallesi'nde çok tenha bir yerde oturuyorum.

Hiç ‘‘Sen de mi Brütüs’’ dediğiniz bir olay yaşadınız mı?

Yok hayır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!