Turkcell, 2024’ün ikinci çeyreğini güçlü finansal ve operasyonel sonuçlarla noktaladı. Yılın ikinci üç aylık döneminde net abone sayısını 346 bin artıran şirketin Türkiye’deki toplam abone sayısı 43,2 milyona ulaştı. Bu çeyrekte faturalı abone sayısı net 477 bin artan Turkcell’in son 1 yılda kazandığı faturalı abone sayısı 1,8 milyon oldu. Makroekonomik faktörler göz önünde bulundurulduğunda dirençli bir performans sergileyen Turkcell’in grup gelirleri yılın 2. çeyreğinde 34,9 milyar TL olurken, 14,9 milyar TL FAVÖK ile yüzde 42,6 FAVÖK marjı elde edildi. Net kâr ise düşük kur farkı giderleri ve etkin risk yönetiminin katkısıyla 2,9 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Paycell ve Financell markalarıyla sunduğu techfin alanındaki faaliyetleri de Turkcell’in ikinci çeyrekteki finansal sonuçlarına güçlü katkı sağladı.
#TurkcellUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı birinci çeyreğinde toplam mobil hat sayısının yaklaşık 93 milyona ulaştığını kaydederek yüzde 92’sinin 4.5G teknolojisini tercih ettiğini bildirdi. Bakan Uraloğlu, 74,4 milyonu mobil internet abonesi olmak üzere, toplam genişbant internet abone sayısının 85 milyondan fazla olan Türkiye nüfusunu yüzde 10 aşarak 94,2 milyona aştığını belirtti. Uraloğlu, “2024 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yıla kıyasla yüzde 8 civarında artışla fiber altyapıda 568 bin kilometreye, fiber internet abone sayısında ise 7 milyona ulaştık.” dedi. İnternet kullanımındaki artışa da işaret eden Uraloğlu, sabit genişbant abonelerinin aylık ortalama veri kullanımının 274,2 GByte’a, mobil abonelerin ise 17,7 GByte’a yükseldiğini vurguladı.
#Abdulkadir Uraloğlu30’uncu yılını kutlayan Turkcell, 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü büyüme kaydetti. Şirketin genişleyen müşteri tabanına ek olarak dijital servislerdeki gelir artışı ve techfin faaliyetleri finansal sonuçlarda etkili oldu. Grup gelirleri; yıllık bazda %11,8 artışla 30,8 milyar TL'ye, FAVÖK %23,2 yükselişle 12,8 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı 3,8 yüzde puan artış ile %41,4 olarak gerçekleşti. Net kâr ise ilk çeyrekte 2,6 milyar TL’ye ulaştı
#TurkcellUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılı son çeyreğinde elektronik haberleşme sektörü operatör gelirlerinin 70,1 milyar TL’ye ulaştığını açıklayarak, “2023 yılında bir önceki yıla göre tam tamına yüzde 72,3’lük rekor bir artış yaşanarak toplam gelir 224 milyar TL’yi aştı. Ayrıca tüm işletmecilerin yatırımları bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 68,6 gibi önemli oranda artarak 2023 yılında 52,4 milyar TL’ye ulaşmış durumda. Yapılan yatırımlarla birlikte mobil abone sayısı da 92,2 milyona ulaşırken bunun 84,9 milyonunu ise 4,5G aboneleri oluşturdu” dedi.
#Abdulkadir UraloğluÖnceliği, felaketten en çok etkilenen grup olduğuna inandıkları çocuklara verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek projesi ile çocukların bize gelmesini beklemiyor, biz onların ayağına gidiyoruz. 50 bini aşkın çocuğa ulaştık; nihai hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak” dedi.
#Sponsorlu İçerikÖnceliği, felaketten en çok etkilenen grup olduğuna inandıkları çocuklara verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek projesi ile çocukların bize gelmesini beklemiyor, biz onların ayağına gidiyoruz. 50 bini aşkın çocuğa ulaştık; nihai hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak” dedi.
#VodafoneTürk Telekom, 2023’ün ilk 9 ayında büyüme ivmesini yukarı taşıdı. Türk Telekom, 2023 3. çeyrekte yıllık bazda yüzde 78,2 büyüyerek, 22,4 milyar TL konsolide gelir elde etti. Türk Telekom’un ilk 9 aylık geliri geçen yıla oranla yüzde 69,6 artışla 55,6 milyar TL’ye ulaştı. 52,9 milyona yükselen abonesiyle 2023’ün ilk 9 aylık döneminde toplam 4,5 milyar TL’lik net kâra imza atan Türk Telekom’un FAVÖK’ü ise (Faiz, amortisman ve vergi öncesi kâr) ilk 9 ayda 18,8 milyar TL oldu.
#Türk TelekomPazarlama operasyonlarını dijitalde fark yaratan araçlarla zenginleştirerek, müşterileri ile temaslarına akıl kattıklarını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “KOBİ ve kurumsal müşterilerimizin geride kalmaması adına onları baştan uca dijitalleştirmeye özen gösteriyoruz. Hedefimiz, vizyonumuza paralel olarak, telekomünikasyon sektöründe bir ilk olan tamamen dijital satış yolculuğunu sağlamak. Bu hedefe ek olarak, insana bağlı olma halini ortadan kaldırmaya, insan kaynaklı hataları en aza indirerek hatalardan kaynaklanan maliyetleri düşürmeye ve müşteri deneyimini daha da iyileştirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
#Sponsorşu İçerikPazarlama operasyonlarını dijitalde fark yaratan araçlarla zenginleştirerek, müşterileri ile temaslarına akıl kattıklarını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “KOBİ ve kurumsal müşterilerimizin geride kalmaması adına onları baştan uca dijitalleştirmeye özen gösteriyoruz. Hedefimiz, vizyonumuza paralel olarak, telekomünikasyon sektöründe bir ilk olan tamamen dijital satış yolculuğunu sağlamak. Bu hedefe ek olarak, insana bağlı olma halini ortadan kaldırmaya, insan kaynaklı hataları en aza indirerek hatalardan kaynaklanan maliyetleri düşürmeye ve müşteri deneyimini daha da iyileştirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.
#Vodafone TürkiyeDijitalleşme yatırımları, mobil teknoloji şirketlerinin gelirlerini hızla tırmandırıyor. Vodafone Türkiye’nin Nisan 2022-Mart 2023 arasındaki dönemi kapsayan mali takvim sonuçları da bunu doğrular nitelikte. Bu sonuçlara göre şirket 2022-23 mali yılında servis gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 47.6 oranında artırarak 25.5 milyar TL’ye çıkardı.
#Vodafone TürkiyeUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2022 yılı ikinci çeyreğinde cep telefonuyla aylık ortalama 560 dakika konuştuk. Türkiye, bu mobil kullanım süresiyle Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer aldı" dedi.
#Adil KaraismailoğluTürk Telekom, 2022 yılı ilk yarı finansal ve operasyonel sonuçlarını açıkladı. Konsolide gelirlerini 2021’in ilk yarısına göre yüzde 28.1 artırarak 20 milyar 203 milyon TL’ye ulaşan şirket, FAVÖK’ünü 2022’nin ilk yarısında 8 milyar 519 milyon TL’ye yükseltti. Türk Telekom’un yılın ilk yarısındaki konsolide net kârı ise 1 milyar 953 milyon TL oldu.
#Türk TelekomUlaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, mobil abone sayısının 87.4 milyona ulaştığını belirterek, “Bu yılın ilk çeyreğinde haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin net satış gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21 artarak 25.5 milyar liraya yükseldi” ifadesini kullandı.
#Adil KaraismailoğluSerbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 2021 yılı Telekomünikasyon Sektörü Düzenlemelerine Yönelik Değerlendirmeler Raporu’nu sektör ve kamuoyuyla paylaştı. 2021’de telekomünikasyon sektörü toplam gelirleri 92,37 milyar TL oldu. TELKODER uzmanlarınca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri kullanılarak yapılan diğer bir hesaplamaya göre enflasyon etkisinden arındırılmış pazar büyüklüğü ise 13,45 Milyar TL oldu. TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “2003 yılında 14,98 milyar TL olan enflasyondan arındırılmış elektronik haberleşme gelirinin 2021 yılında 13,45 milyar TL olduğu ortaya çıkıyor. TELKODER olarak 20 yıldır sektörün gelişmesi ve layık olduğu konuma gelmesi için hep doğruları işaret ediyoruz. Telekomünikasyon sektörü tüm alt alanlarıyla iş dünyasından eğitime kadar birçok sektörün altyapısı niteliğinde ve özellikle fiber altyapı başta olmak üzere telekomünikasyon sektörünün gücü Türkiye’nin ekonomik gücünü destekleyecek” dedi.
#TelkoderVodafone, 5G ve fiber teknolojilerinin ülke ekonomisine katkılarını analiz eden iki farklı çalışmaya imza attı. Vodafone’un Deloitte işbirliğiyle hazırladığı ‘Yeni Nesil Bağlantının Gücü: 5G Teknolojisinin Türkiye İçin Ekonomik ve Sosyal Faydaları’ isimli çalışmada, Türkiye’de 5G’nin yaratacağı ekonomik etkiler ortaya koyuldu. Araştırmaya göre, 5G teknolojisinin Türkiye’de hayata geçmesiyle 15 yılda 1 trilyon TL’yi aşkın gelir artışı ve 479 milyar TL GSYH artışı bekleniyor. 5G’nin 1 yıl gecikmesi ise 120 milyar TL’lik bir faydadan mahrum kalmak anlamına geliyor.
#VodafoneVodafone, Türkiye’de 5G ve fiber teknolojilerinin yaratacağı ekonomik etkileri ortaya koyan iki ayrı araştırmaya imza attı. 5G etki analizine göre, 5G’nin ülkemizde hayata geçmesiyle 15 yılda 1 trilyon TL’yi aşkın gelir artışı ve 479 milyar TL GSYH artışı sağlanabilecek. 5G’nin 1 yıl gecikmesi ise 120 milyar TL’lik bir faydadan mahrum kalmak anlamına geliyor.
#5GUzun süredir gündemde olan 5G ihalesi hakkında Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’dan önemli açıklamalar geldi. Şirketin 2022 ilk çeyrek finansal sonuçlarının açıklandığı toplantıda konuşan Önal, “Şu an bir ihale yapılırsa 5G’de yerlilik oranı yüzde 7-8 olur. Ancak 2-3 yıllık bir çalışma ile bu oranı yüzde 70-80’e çıkarmak mümkün. Bu Türkiye’nin yararına olacaktır” dedi.
#Türk Telekom5G’ye geçiş sürecine sadece bir teknoloji evrimi olarak bakmamak gerektiğine dikkat çeken Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Tam anlamıyla dijitalleşmiş bir ülke olma yolunda atılan önemli bir adım. Vodafone olarak, 5G ihalesinin bir an evvel yapılmasını önemsiyor ve istiyoruz. 5G teknolojisinin ülkemizin dijitalleşme yolculuğunda önemli bir kilometretaşı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.
#5G