Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Dairesi Başkanı Meral Karaaslan:"2018’in 8 ayında 27 firmada 45 bin 824 üründe problem olduğunu belirledik. Daha az firma sayısına karşılık güvensiz ürün sayısı 7 kat arttı.2017 yılında toplam 54 firmanın 6 bin 620 ürününde güvensizlik tespit ettik.2017’nin tamamında 1 milyon 920 bin adet ürün incelenirken, 2018'in 8 ayında bu miktarın 3,5 milyona çıkması da güvensiz ürün sayısının 7 kata yükselmesinde etkili oldu. Güvensiz ürünlerde imitasyon takı ilk sırayı aldı" açıklamalarında bulundu.
#Ticaret BakanlığıTicaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Dairesi Başkanı Meral Karaaslan, 2018’in 8 ayında 27 firmada 45 bin 824 üründe problem olduğunu belirlediklerini belirterek, "Daha az firma sayısına karşılık güvensiz ürün sayısı 7 kat arttı." dedi. Meral Karaaslan açıklamasının devamında "2017 yılında toplam 54 firmanın 6 bin 620 ürününde güvensizlik tespit ettik" dedi.
#İHKİBİTKİB onay belgesi sorgulama işleminin nasıl yapılacağı yüzlerce kişi tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Gümrük yükümlülüğü sona eren eşyaların üzerindeki gümrük gözetimini sona erdirebilmek için sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını sürdürüyor. Peki, İTKİB onay belgesi sorgulama işlemi nasıl yapılır?
#İTKİBİstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "2015 yılında ithal edilen 14 milyar dolarlık ürün denetledi. Bu denetlemelerde 'kirli' çıkan ürünlerin yüzde 49'unu Çin menşeli ürünler oluşturuyor" dedi.
#Alper Sadık ToközlüDevlet Bakanı Zafer Çağlayan, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın (DTM) ithal tekstil ve hazır giyim eşyalarında Riske Dayalı Denetim Sistemi (RDDS) çerçevesinde, 30 Ekim’de yürürlüğe girecek tebliğ ile yeni bir denetim yöntemini daha kattıklarını ve etiket denetimlerine de başlayacaklarını açıkladı.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ithal giyside ‘Riske Dayalı Denetim Sistemi’ ile 9 ayda, sağlığa zararlı kanserojen boya içerdiği saptanan 152 bin ithal giysinin imha edildiğini söylerken, şimdi de ithal giyside etiket denetiminin uygulamaya konulduğunu belirtti.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ithal giyside “Riske Dayalı Denetim Sistemi”nin devreye girdiğini ve 9 ayda sağlığa zararlı kanserojen boya içerdiği saptanan 152 bin ithal giysinin imha edildiğini açıkladı. Riske Dayalı Denetim Sistemiyle, ithal giysiler üzerindeki etikette belirtilen içeriğe sahip olup olmadıkları yönünden denetlenecekler.