Rezene, yemeklere tat vermek için kullanıldığı gibi demlenerek çay olarak da tüketilebilir. Kayalık ve kurak yerde yetişen rezene, içeriğinde bolca A ve C vitamini bulundurur. Peki, bu bitkiden elde edilen rezene çayının faydalarını biliyor musunuz?
#Rezene ÇayıAromalı bitkilerin en yaygın olanlarından biri olan rezene, mutfaklarımızda çok farklı şekillerde yer bulabiliyor. Rezenenin tazesinden yemek yapabilir, rezeneyi tavuk ve balık yemeklerinde ya da salatalarda tat verici olarak kullanabilir, rezene tohumlarından çay yapabilirsiniz. Özellikle mide rahatsızlıklarına çok iyi gelen rezene çayının nasıl yapıldığını ve faydalarını öğrenmek istiyorsanız sizi içeriğimize alalım. Bu satırları okuduktan sonra rezeneyi mutfağınızdan eksik edemeyeceksiniz.
#Rezene ÇayıAnavatanı Akdeniz ve Yakın Doğu olan rezene, balık ve tavuk yemeklerinde, salatalarda güzel koku ve tat verme amaçlı kullanılır. Rezene çayının ise mide-bağırsak rahatsızlıkları, şişkinlik, hazımsızlık ve mide krampları gibi sindirim problemlerinde rahatlatıcı etkisi bulunur. Peki, rezene çayı nasıl demlenir? Rezenenin faydaları neler?
#RezeneTSH, tiroid uyarıcı hormon anlamına gelmektedir. Vücutta TSH çok yüksek olduğunda birtakım sorunlar ortaya çıkmaktadır. Kişiler kendilerini halsiz, düşük enerjili, yorgun hissetmektedirler. Mental olarak da insanlar kendilerini olumsuz bir durum içerisinde bulmaktadırlar. Bu gibi aşamalarda tıbbi tedaviler şart olmaktadır. Ancak buna ek olarak birtakım bitki çayları da TSH yüksekliğine iyi gelebilmektedir. Hangi çaylar TSH yüksekliğinde işe yarıyor ayrıntıları ile derledik.
#TSH YüksekliğiTürkiye’nin dört bir yanında yetişen bitkiler yemeklere kattıkları lezzet kadar çaylarıyla da şifa kaynağı. Antioksidan özelliğiyle Arapgir’in mor reyhanından Antakya’nın sindirimi kolaylaştıran zahterine, Isparta’nın gülünden Nizip’in nanesine... Bu hafta 15 Aralık Dünya Çay Günü vesilesiyle Anadolu’nun şifalı bitki çaylarının peşinde bir tura çıkalım.
#Hürriyet