Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2020 16:15
Rezene, yemeklere tat vermek için kullanıldığı gibi demlenerek çay olarak da tüketilebilir. Kayalık ve kurak yerde yetişen rezene, içeriğinde bolca A ve C vitamini bulundurur. Peki, bu bitkiden elde edilen rezene çayının faydalarını biliyor musunuz?
Soğuk kış günlerinde grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara şifa olan rezene çayının başlıca faydaları şöyle:
- Rezene çayı kansızlığı önler.
- Sivilce ve akne oluşumunu engeller.
- Kan basıncını düzenler, tansiyonu dengede tutar.
- Göz tansiyonu ve kuruluğunu önler.
- Ülser ve reflü riskini azaltır, mide asidini dengeler.
- Uyku problemi olanların rahat uyumasına yardımcı olur.
- Gün boyu tokluk hissi sağlar.
- Anne sütünü artırmaya yardımcı olur.
- Rezene çayı regl ağrılarını azaltır.
- Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.
Rezene çayı nasıl hazırlanır?
Yapımı oldukça basit olan rezene çayını hazırlamak için yalnızca 2 çay kaşığı rezene tohumu ve 1 su bardağı su yeterli olacaktır.
Öncelikle rezene tohumlarını güzelce ezin. Kaynamış suya rezene tohumlarını ekleyin. Fincanın üzerini kapatın. 5 dakika demlenmesini bekledikten sonra tüketebilirsiniz. İçerken ağız yakmayan bir sıcaklıkta olmasına dikkat edin.
Kronik bir rahatsızlığınız varsa düzenli tüketimine başlamadan önce mutlaka bir uzmana danışın.