Dünyanın adını ilk olarak ABD'deki kanlı Kongre baskınında duyduğu, komplo teorileri yayan aşırı sağcı QAnon grubu uzun süredir aşı karşıtı söylemleri ve aşı kısıtlaması protestolarındaki varlığıyla gündemde. Grubun önde gelen üyelerinden, aşı yaptıran kişileri aptal olmakla yaftalayan Cirsten Weldon birkaç gün önce hayatını kaybetti. Weldon'un ölüm sebebi ise oldukça manidar...
#QanonKoronavirüs salgınıyla mücadelede aşılama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, tıp dünyasının elini güçlendirecek tedavi edici ilaçlar için de güzel gelişmeler yaşanıyor. Merck firmasının hap şeklindeki ilacından sonra şimdi de AstraZeneca ‘AZD7442’ adlı 'antikor kokteyli'ni geliştirdi. Kokteyl ölüm ve hastalığa yakalanma riskini yüzde 50 oranında azaltıyor. Peki antikor kokteyli nasıl oluşuyor? Salgının seyrini değiştirebilir mi?
#Koronavirüs2013’te Batı Afrika’da büyük ölümlere yol açan ‘Ebola virüs’ geri döndü. Gine’de virüsü taşıyan 3’ü ölümle sonuçlanan 7 vakanın tespiti ile yeniden Ebola salgını ilan edildi. Peki söz konusu salgın dünya ve Türkiye için yeni bir tehdit mi? Covid-19 ile ortak yanları neler? Prof. Dr. Derya Unutmaz, hurriyet.com.tr için yanıtladı.
#Ebola BelirtileriVirüse karşı kimsenin dokunulmazlığının olmadığını belirten Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, özelleklik gençlerin daha dikkatli olmasını gerektiğini söyledi. Spahn, “Süpermarkette, kuaförde, alışverişte veya metroda virüs vakaları yaşanmıyor. En çok özel eğlencelerde, düğünlerde ve dini ayinlerde bulaşıyor” dedi.
#Almanya Sağlık Bakanı Jens SpahnKoronavirüs teşhisi konduktan sonra helikopter ile Walter Reed askeri hastanesine götürülen ABD Başkanı Donald Trump’ın öksürük, burun akıntısı,hafif ateş gibi semptom gösterdiği açıklandı. Trump’a Renegeron tarafından geliştirilen 8 gramlık antikor kokteyliyle deneysel tedaviye başlandı.
#GazetehaberleriCorona virüsü mücadelesinde tüm dünyanın gözü kulağı corona virüs ilacıyla ilgili olumlu haberlere çevrildi. Birçok ülkeden korona virüs aşı ve ilaç çalışmalarıyla ilgili haberler gelirken, corona virüs tedavisi için üretilen "Remdesivir" adlı ilacın tedavi yöntemi olarak bir çok ülke tarafından kullanılması merak uyandırdı. Peki, Remdesivir ilacı corona virüste etkili mi? Remdesivir nedir? İşte, merak edilenler...
#RemdesivirCorona virüsü mücadelesi sürerken, ABD Başkanı Donald Trump "Remdesivir" adlı antiviral ilaca acil durum onayı verdiğini açıkladı. Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü salgınında ABD Gıda ve İlaç İdaresinin (FDA) ürettiği Remdesivir adlı ilacın koronavirüs üzerinde etki edip etmeyeceğini araştıranlar gündeme gelen haberin ardından 'Remdesivir nedir?' sorusuna da yanıt arıyor. Peki, Remdesivir ilacı corona virüsü tedavisi konusunda etkili midir? İşte, Remdesivir ilacının corona virüs üzerindeki etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler...
#Remdesivir NedirAlmanya Sağlık Bakanı Jens Spahn sıtmaya karşı Bayer şirketinin ürettiği Resochin ilacının koronayı yenmede etkili olacağı umudunu taşıdığını söyledi. Bakan ilacın aşıdan önce piyasaya çıkacağını kaydetti. Münih Schwabing Hastanesi ise ebolaya karşı kullanılan Remdesivir ilacından iyi sonuç aldıklarını açıkladı.
#Jens Spahn