GİRESUNLU sanayici Refik Barutçu, Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde işadamı Reşit Cantürk ile birlikte Toprak Holding tarafından 2002 yılında açılan ve son yıllarda atıl durumda olan yağ fabrikasını aldı. Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde öğrenci ve öğretim üyeleri ile bir araya gelen Bulutçu, "Bize ’Lice’ye gitme. Her yere gittin de Lice mi kaldı? Aç mı kaldın, Lice’de ne işin var? Lice halen Türkiye’de mi?’ dediler. Kredi vermeyen bankalara inat bir çok şeyi başaracağız" dedi.
#Halis Toprak1990’lı yıllarda Türkiye’nin en büyük yağ fabrikasının sahibi olan Giresunlu girişimci Refik Bulutçu, uyguladığı yemek konseptiyle dünyada bir ilki başarma amacında. 'Doyiva' isimli hazır yemek marketleriyle her mahalleye bir market sloganıyla yola çıkan Bulutçu, 3 çeşit yemeği 8 TL’ye sunmaya başladı. Dünya markası olma yoluyla yola çıkılan yemek marketi konseptinde bayi olmanın da maliyetinin olmadığı açıklandı.