Reçete haberleri sayfasında Reçete hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 4243 Reçete haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bolu’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının hastalara verdikleri her bir ilacın kupürü için ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla kuğu emojisi göndererek kazancın yarısını istedikleri iddiasının ardından 4 doktor hakkında idari soruşturmanın yanı sıra adli soruşturma da başlatıldı. Bolu Valiliği olayın daha detaylı incelenmesi için Sağlık Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulundu. Doktorların görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmayacağının ise soruşturma sürecinde netlik kazanacağı öğrenildi.
#ReçeteBolu’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi ile İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli ortopedi doktorlarının ilaç mümessilleri ile ortak çalışarak hastaya uygulanan ilaçtan gelen kazancın yarısını aldıkları iddiasıyla 4 doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Bazı doktorların hastalara verdikleri her bir ilacın kupürü için ilaç mümessiline WhatsApp aracılığıyla kuğu emojisi gönderdiklerine ilişkin kayıtlar soruşturma dosyasına girdi.
#ReçeteÖzellikle gebeliğin planda olmadığı zamanlarda ertesi gün hapları reçetesiz olarak kullanılır. Eczanelerden temin edilen bu hapın emzirme döneminde kullanılıp kullanılmayacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Peki, emzirirken ertesi gün hapı kullanılabilir mi? Ertesi gün hapı emen bebeğe zarar verir mi detayları ile derledik.
#EmzirmeDoktor yazılarını çoğumuz okuyamayız.. Eczacılar da okuyamazsa bu durum hastalar için ciddi sorunlar yaratabilir. İstanbul Küçükçekmece'de doktor yazısını okuyamayan eczacı, hastaya yanlış ilaç verdi. 5 gün yanlış ilaç kullanan kadın, hastanelik oldu. Mücahit Topçu ve Caner Emre Kınacı'nın özel haberi…
#DoktorBir yıldır devam eden koronavirüs salgını hepimizi sevdiklerimi görmekten ve onlara doya doya sarılmaktan men etti. ABD'de yaşanan bir olay ise görenlere duygusal anlar yaşattı. Bir doktor yaşlı hastasına torununa sarılabilmesi için reçete yazdı; büyük kavuşma kameralara yansıdı...
#ABDAmerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) koronavirüs nedeniyle pandemi 1 yıldır akrabalarına sarılmayan Evelyn Shaw'a (81) doktoru, "torununa sarılma" reçetesi yazdı. Yaşlı kadının 1 yıl aradan sonra torununa sarıldığı duygusal anlar kameraya yansıdı.
#Evelyn ShawAdana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları alıp, 12 milyon 523 bin TL vurgun yapan şebekeye ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Bir eczacının doktorlardan birine komisyon olarak anlaştığı rüşveti gönderirken açıklama kısmına ‘Zehir zıkkım olsun’, ‘Zıkkımın kökünü ye’ gibi ifadeler yazdığı belirlendi.
#EczacıAdana merkezli 11 ilde usulsüz reçete düzenleyerek kanser hastalarının kullandığı ilaçları başka ülkelere satmaya çalışan, uyuşturucu özelliği olan ilaçların ticaretini yaptığı ve devleti 12 milyon 523 bin lira zarar uğrattığı belirlenen, aralarında İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli bir müdür yardımcısı ve doktorların da bulunduğu 46 kişiye yönelik operasyon düzenlendi.
#ReçeteEsenyurt'ta yaşayan Murat Aksarı, ilaç yazdırmak için gittiği hastanede tartıştığı doktorun, kapıyı üzerine kapatması sonucu iki parmağından olduğu iddiasıyla doktor hakkında şikayetçi oldu. Aksarı, sağ elinin orta parmağı ile yüzük parmağında ezilme olduğunu, kopan parçaların ezilme nedeniyle yerine dikilemediğini söyledi.
#Esenyurt Devlet HastanesiKaraman'da polisin suç şebekesine yönelik düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 3'ü kadın, 14 kişi, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden hemşirelik öğrencisi Rumeysa B.’nin düzenlediği sahte reçeteyle, kırmızı reçeteli ilaç alınmasını sağladığı öne sürüldü. Şebekenin uyuşturucu satıcılığından sahte paraya, hırsızlıktan resmi belgede sahteciliğe kadar birçok organize suç işlediği iddia edildi.
#HemşireAnkara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doktorların e-reçete şifrelerini kullanarak uyuşturucu etken maddesi içeren ve uyuşturucu bağımlılarının tedavisinde kullanılan 'Lyrica' isimli ilacı aldığı tespit edilen şebekeye operasyon düzenledi.
#SahteTrabzonspor'un eski futbolcusu Emrah Eren, bordo-mavili kulübün değerinin, formasını giydiği diğer takımların çok üzerinde olduğunu söyledi. Eren, Türk futbolunda liyakat sorununun olduğunu vurgulayarak, Trabzon'a giden her oyuncunun formanın hakkını vermesi gerektiğini belirtti.
#TRABZONSPORSüper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’un sezon başında İngiliz ekibi Sheffield United’dan kadrosuna kattığı 28 yaşındaki Hırvat kaleci Ivo Grbic, dikkat çeken kariyeri ve Süper Lig’deki hedefleriyle ilgili Spor Arena’ya özel açıklamalarda bulundu. Milli aradan önceki son maçta Trabzonspor’u 3-1 yendikleri maça değinen başarılı eldiven; Türk futbolundaki taraftar ve stadyum atmosferi ile teknik direktör İlhan Palut hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.
#Ivo GrbicBugün Dünya Prematüre Günü. Doğum 37’nci haftadan önce olursa bebekler ‘prematüre’ olarak dünyaya geliyor. Dünyada her 10 bebekten biri prematüre. Türkiye’de ise bu oran yüzde 12.9. Sağlık Bakanlığı özellikle riskli gebeliklerin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguluyor.
#Dünya Prematüre GünüAnkara'da özel bir hastanede geçirdiği estetik ameliyatın ardından sağlık problemleri yaşamaya başlayan kadın, öğrendiği gerçek karşısında hayatının şokunu yaşadı. Fiziksel ağrıları bir türlü geçmeyen ve vücudunda enfeksiyonlar oluşan kadın, ameliyatını yapan kişinin gerçek doktor olmadığını ve sahte diploma kullandığını iddia etti. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan yıprandığını ifade eden mağdur kadın, 3 yıldır verdiği hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.
#EstetikAnkara'da özel bir hastanede geçirdiği estetik ameliyatın ardından sağlık problemleri yaşamaya başlayan kadın, öğrendiği gerçek karşısında hayatının şokunu yaşadı. Fiziksel ağrıları bir türlü geçmeyen ve vücudunda enfeksiyonlar oluşan kadın, ameliyatını yapan kişinin gerçek doktor olmadığını ve sahte diploma kullandığını iddia etti. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan yıprandığını ifade eden mağdur kadın, 3 yıldır verdiği hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi.
#EstetikAnkara'da, kalıtsal bir cücelik hastalığı olan 'akondroplazi' ile mücadele eden Selim Aydın (5), tedavi için mahkeme kararı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan 800 bin liralık ilacın da etkisiyle 11 ayda 8 santim uzadı. Bilkent Şehir Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Kliniği'nden Dr. Fatih Gürbüz, “Bu ilaç tedavisi akustiklerdeki durumu tamamen düzeltmez. En azından uzama hızını eskiye göre ortalama yıllık 1,5 santim uzamayı arttırıyor” dedi.
#AkondroplaziSağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, il ziyaretleri kapsamında Antalya Valiliğini ziyaret etti. Valilik binasında gerçekleştirilen toplantının ardından aile hekimliği sistemindeki değişikliklere ve son dönemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, "Kamu ve özel hastanelerindeki tüm yenidoğan yoğun bakımların işleyişlerini değerlendirmek üzere yakın zamanda bir 'Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim ve Değerlendirme Bilimsel Komisyonu' kuruldu" dedi.
#Kemal MemişoğluSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Yakın zamanda bir yenidoğan yoğun bakım denetim ve değerlendirme bilimsel komisyonu oluşturduk. Komisyon tarafından yenidoğan yoğun bakımlara ilişkin yeni bilimsel rehberler oluşturulacaktır. Amacımız iyi, etkin, güvenilir ve nitelikli sağlık hizmetlerini sürdürmeye devam etmektir" dedi.
#Sağlık BakanıDünya çapında ve zaman içinde bu tür eğilimleri analiz eden ilk çalışma olma özelliğini taşıyan bir araştırmaya göre, bugün ile 2050 yılları arasında 39 milyondan fazla insan antibiyotiklere dirençli enfeksiyonlar nedeniyle ölebilir.
#Antibiyotik DirenciBugünkü yazımda Almanya’da yaşayan bireylerin bakıma muhtaç hale geldiklerinde bakım derecesi alabilmeleri için izlemeleri gereken adımları ve bilirkişinin ev ziyareti sırasında yaptığı sağlık değerlendirmesinde nelere dikkat ettiğine değineceğim.
#Almanyaİskoçya'da yaşadığı sürekli kaşıntı gıda alerjisi sanılan 15 yaşındaki Niamh Fisher'ın kanser hastası olduğu ortaya çıktı. Fisher'a, yapılan testlerin sonucunda 2. evre Hodgkin lenfoma kanseri teşhisi konuldu. Fisher’ın büyükannesi, tedavi sürecinin zorluğunu ve ailenin destek olma çabasını vurgulayarak bir bağış kampanyası başlattıklarını açıkladı.
#Çocuku hafta ağustos sonlarında çıkan ve eylül ayı itibariyle lezzeti doruk noktaya ulaşan mürdüm eriğinin etle buluştuğu, Osmanlı saray mutfağının etkisinin görüldüğü bir reçete ile geldim; mürdüm erikli lokum et. Meyvelerin etle buluştuğu yemeklerin saray mutfağında ne denli önemli bir yere sahip olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. Osmanlı mutfağı yüz yıllardır gastronomiye sihirli bir dünya sunuyor. Saray mutfağında en çok pişirilen yemek türleri arasında da en fazla tatlı etler dikkat çekiyor. Çünkü 15. ve 16. yüz yılda et yemeklerinin çoğunu ekşi-tatlı et yemekleri oluşturuyor. OrtaAsya, Anadolu, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin tatlarıyla zenginleşen Osmanlı mutfağında en sık kullanılan meyvelerin başında ise kavun, ayva, erik, yenidünya, kuru kayısı, kuru üzüm ve incir geliyor. Yemeğe sadece lezzet katması açısından değil, içinde bulunan vitaminlerin yemeğe geçmesi açısından da meyveler saray yemeklerinde sıkça yerini alıyordu. Günümüzün bazı yörelerinde de hala meyveler yemeklere lezzet katmaya devam ediyor. Üstelik bu saklı kalmış saray lezzetlerini günümüze taşıyan restoranların sayısı da günden güne artıyor.
#MürdümSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarDeğerli okurlarım, cep telefonunuzun ekranında yurt dışı alan koduna sahip bir arama göründüğünde, şüpheci olmalısınız. Özellikle bilinmeyen kişiler, ücretsiz olarak sunulan mesajlaşma ve görüntülü arama uygulaması olan WhatsApp üzerinden arıyorsa. Uzmanlar bu durumda ne öneriyorlar? Sizler için bilişim uzmanlarının uyarılarını derledik.
#AVRUPADAN HABERNew York'ta bisikletle yemek dağıtımı yapan bir şirkette çalışan Shemika Rodriguez, sürekli burnunun akmasından dolayı Brooklyn'deki evinin yakınındaki kliniğe gitti. Doktorlar önce alerji, sonra da virüs için ilaç verdiler ama reçete edilen tedaviler işe yaramadı. Üç ay sonra ara ara gelen damlama şeklindeki akıntı, sürekli ve rahatsız edici bir hâl aldı.
#SağlıkDünyanın önde gelen uzmanlarından oluşan bir komisyonun yayımladığı rapor, çağımızın vebası demansla ilgili çok önemli veriler ortaya koydu. Buna göre neredeyse her iki demans vakasından biri kolayca ortadan kaldırılabilecek faktörlerden kaynaklanıyor. Peki ne bu faktörler ve beynimizi demanstan korumak için neler yapabiliriz?
#SağlıkAraştırmacılar çok uzun zamandır antibiyotik direncinin bir halk sağlığı sorunu olduğunu bildiriyor. ‘Sessiz salgın’ olarak da adlandırılan antimikrobiyal direnciyle ilgili yapılan yeni bir araştırmaya korkutucu gerçeği ortaya koydu. Bu hastalık için hiçbir şey yapılmazsa, 2050 yılına kadar 39 milyondan fazla insanın hayatını kaybedeceği öngörülüyor.
#Antibiyotik DirenciHakan Yıldırım, diş ağrısı nedeniyle gittiği bir muayenehanede kendisini doktor olarak tanıtan temizlikçinin ön 4 dişini çekerek yüzünde kalıcı hasar bıraktığı iddiasıyla verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, temizlikçi Cemal Şenaslan’ın 50 bin lira manevi tazminatı 7 yıllık faiziyle birlikte Yıldırım’a ödemesine hükmetti.
#DişçiHer yıl 9. ayın 22. günü dünyada kronik miyeloid lösemi veya KML günü olarak anılıyor. Bu tarihin seçilme nedeni ise KML’nin 9. ve 22. kromozomlarda oluşan bir bozukluk sonucu gelişmesi. KML, kemik iliğinin kan oluşturan hücrelerinde gelişen, olgunlaşmamış hücrelerin biriktiği ve sonunda kanı istila ettiği bir kanser türü olarak tanımlanıyor.
#Sponsorlu İçerikShemika Rodriguez, sürekli burnunun bir tarafının akmasından şikayetçiydi. Bu durumdan rahatsız olup hastaneye gitti ancak doktorlar alerjilerden ya da virüsten kaynaklandığını söyleyip ilaç verdiler. Durumunda bir değişiklik olmayınca tekrar doktora ve sonunda gerçek ortaya çıktı. Meğer burnundan gelen sıvı omurilik sıvısıymış ve buna neden olan şey yıllar önce yaşadığı bir olaya dayanıyormuş. Rodriguez, hastalığının teşhis edilene kadar yaşadıklarını Washington Post’a anlattı.
#Sağlık