BATIGÖZ Sağlık Grubu’nun Manisa merkezinden göz sağlığı ve hastalıkları uzmanı Op. Dr. Okan Taşkın, halk arasında ‘göz eti’ olarak bilinen ‘pterjium’ hakkında önemli bilgiler verdi. Op. Dr. Okan Taşkın, “Halk arasında ‘gözde et yürümesi’, ‘göz eti’ veya ‘kuş kanadı’ olarak bilinen ‘pterjium’, gözün beyaz kısmı üzerindeki zar tabakaya ait damar ve bağ dokusunun anormal bir şekilde büyüyerek saydam kornea tabakası üzerinde ilerlemesiyle meydana gelir. Genellikle gözün buruna yakın iç kısmında oluşan bu zar, göz bebeğine doğru büyüme eğilimindedir. Hastalığın meydana gelmesindeki başlıca faktörler; güneş, sıcak ve tozdur. Bu yüzden açık alanda çalışan kişiler, fırın ve kaynak işçileri tehlike altındaki gruplar olarak sayılabilir. Göz eti hastalığı; ailesinde göz eti olan, alerjisi veya göz kuruluğu olan hastalarda ise daha sık gözlemlenir” dedi.
#1Havaların ısınmasıyla birlikte tatil yapacakları göz enfeksiyonları konusunda uyaran Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nükhet Özsoy, havuz temizliği için kullanılan klorun göz sağlığını tehdit ettiğini ve havuz suyunun göz enfeksiyonuna sebep olduğunu söyledi.
#Havuz SuyuDünyagöz Samsun’dan Op. Dr. Birgi Sönmezer, güneşin yüzünü tam olarak gösterdiği yaz mevsiminde güneş ışınlarının şapka ve güneş gözlüğü takmayan kişilerde kalıcı görme hasarı oluşturabileceğini söyledi. Op. Dr. Birgi Sönmezer, “Açık renkli gözlerde az olan melanin pigmenti vücudumuzu ultraviyoleye karşı koruyan bir yapıtaşıdır. Bu nedenle açık gri ve mavi gözler güneşin zararlı ışınlarından en çok etkilenen gözlerdir.” dedi.