Protestanlık terimi, hareket temel ilkelerini koruduğu, ancak Küresel Güney ve Küresel Doğu'da yeni biçimler aldığı için tarihsel bir gerçeklik olmaya devam ediyor. Kutsal Yazılara göre Mesih aracılığıyla kişisel kurtuluşa yönelik temel kaygısıyla, ya benliğe ya da belirli bir Hıristiyan topluluğa kişisel bir yanıt olarak kabul görüyor. Peki, Protestanlık nedir? İşte, tüm detaylar.
#Protestanlık Nedir?Engizisyon mahkemesi ilk olarak Orta Çağ'da Engizisyon kilisesi tarafınca kurulmuştur. Hristiyanlığa karşı çıkanların yargılanması için kurulmuş olan mahkeme sonrasında mezhepler arasında çatışmalar çıkmasına sebep olmuştur. Engizisyon mahkemesinin ilk kurulumu 1231 senesine denk gelir. Papa XI. Gregorius tarafınca kurulmuş olan mahkeme sapkın suçları ve dine karşı gelenleri yargılardı. Engizisyon mahkemesinin ne zaman ve nerede kurulduğu hakkında ayrıntıları sizler için derledik.
#EngizisyonEvangelizm, 16. yüzyılda, Protestanlık mezhebi ile birlikte ortaya çıkan dini bir doktrindir. ''Evanjelizm'' adıyla da bilinir. 19. yüzyıla kadar ''Hristiyanlığa Davet'' anlamında kullanılan bu kavram, günümüzde çok daha farklı inançları ve ideolojileri bünyesinde barındırmaktadır. Evangelizm hakkında merak edilen bilgileri derledik.
#Evangelizm Nedir?Dünya genelinde dini akımlar oldukça öne çıktı. Bu noktada İngiliz Kilisesi'nde ortaya çıkan Anglikanizm de oldukça merak uyandırıyor. Anglikanizm nedir? Anglikan ne demek? Tüm detayları sizler için ayrıntıları ile derledik.
#Anglikanizm Nedir?10 yaşında babasının yanında çıraklık yaparak iş hayatına adım atan Daniş Navaro (51), ‘çalışırken varolan’lardan. 2011 yılında felsefe yüksek lisansını bitiren Navaro, Kariyer ve Varoluş adında bir kitap yazdı. Navaro, “Kariyer bir varoluştur. İnsan mesleğini seçerken hayatını ya satın alıyor ya satıyor” diyor. Navaro, iş hayatına farklı ve düşündürücü bir açıdan bakıyor.
Zamanı takvimle ölçüyoruz ama hangi takvimle? Çağlar boyu bir çok takvim kullandık ve hala zamanı ölçme konusunda emin değiliz. Yaşamımızdan yıllar eksiliyor veya fazla geliyor. Şu an, hangi yılda olduğumuz bile kesin değil. Gerçek takvim beynimizde ve onun yönettiği kalp atışlarının sayısında saklı; belki de gelecekte kalp atışı sayısına göre zamanı belirleyeceğiz...