MAKÜ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI VE KIZILAY TOPLULUĞU TARAFINDAN DÜZENLENEN "YAŞARKEN YAŞATMAK İÇİN, BİR HAYATA UMUT OLMAK İÇİN MAKÜ GENÇLİĞİ KAN VERİYOR" KAN BAĞIŞI PROJESİ KAPSAMINDA MAKÜ REKTÖRÜ SAATCI VE MAKÜ BÜNYESİNDEKİ TÜM BİRİMLER KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
BURDUR’DA FAALİYET GÖSTEREN ODA VE BİRLİK BAŞKANLARININ GÜÇBİRLİĞİ OLUŞTURDUĞU TARIM VE HAYVANCILIK PLATFORMU, NİSAN AYIN’DA YAPILACAK REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ SEBEBİYLE KENTİN TARIM VE HAYVANCILIĞININ YANI SIRA HAYATA GEÇİRİLEN PROJELER İLE BÖLGE HAYVANCILIĞINA BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYAN BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA SAATCI’YA DESTEK VERDİ
- Antalya, Isparta ve Burdur'dan katılan küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin katıldığı çalıştayda, akademisyenler tarafından küçükbaş hayvan yetiştiriciliği anlatıldı - Mehmat Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Saatcı: - "Keçi, çalı yiyor, diken yiyor et ve süt üretiyor. Bunu organik yetiştiricilik anlamına soktuğumuzda, bir de belgelendirdiğimizde Akdeniz havzasındaki ülkelere satabiliriz"
- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni Anabilim Dalı öğretim üyelerinin TÜBİTAK destekli proje kapsamında yetiştirdiği Honamlı keçilerinde yüzde 65 ikiz doğum oranına ve 120 günlükken 29,1 kilogram ağırlığa ulaşıldı - MAKÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elmaz: - "Dünya literatüründe keçiyle ilgili çalışmalarda bugün dünyanın en iyi etçi ırkı diye sayılan Güney Afrika orijinli Boer ırkı var. Honamlı keçisinin özelliklerinin onunla başa baş, hatta daha iyi olduğunu söyleyebiliriz"
- Burdur'da yapımına 2 yıl önce başlanan içerisinde at, eşek, koyun, keçi, sığır, kedi, köpek poliklinikleri, padok, teşhis ve operasyon salonları, acil kliniği, Veteriner Fakültesi öğrencilerinin ve hayvan sahiplerinin konaklayabileceği alanlar bulunan hayvan hastanesinin inşaatı tamamlandı - MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazlı: - "Hastanemiz AB standartlarında, belki AB ülkeleri içerisinde en büyük ve en donanımlı hastane hüviyetini kazanmış durumda. Türkiye'de ise henüz bu şekilde bir hastane yok"
- Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde bilim insanları, ishal nedeniyle meydana gelen buzağı ölümlerini önlemek amacıyla yerli aşı çalışması başlattı - MAKÜ Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasırcıoğlu: - "Bugün Türkiye'de ishalden kaynaklanan buzağı ölümlerine karşı üretilen yerli aşı yok. Bu aşıyı üretebilmek için çalışmalara başladık" - "Ticari bir aşı geliştirmek uzun yıllar alan bir süreç. Biz önce aşı tohumunu bulup, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulacak şekilde ön prototip aşı projesini geliştireceğiz"
SU kapasitesinin 3’te 1’ini son 35 yılda kaybeden ve her yıl 330 milyon ton suyun yok olduğu Burdur Gölü’nün korunması amacıyla 27 Eylül’deki 1 günlük ’Su orucu’na, etkinlik alanında ya da bulundukları yerden 1 milyon kişinin katılması bekleniyor. New York’tan İstanbul’a birçok kişi ve grup, hazırladıkları videolarla ’su orucu’na çağrıda bulundu.
#Burdur GölüTürkiye'deki 111 üniversite rektörü, yayımladıkları ortak bildiride, İsrail'in, aralarında masum çocuk ve kadınların da bulunduğu 500'den fazla sivil Filistinlinin hayatını kaybettiği, binlercesinin yaralandığı, uluslararası hukuka ve temel insan haklarına aykırı saldırılarını nefretle kınadı.
#Rektör