Hayvanlara AB standardında hastane

Güncelleme Tarihi:

Hayvanlara AB standardında hastane
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 11:10

- Burdur'da yapımına 2 yıl önce başlanan içerisinde at, eşek, koyun, keçi, sığır, kedi, köpek poliklinikleri, padok, teşhis ve operasyon salonları, acil kliniği, Veteriner Fakültesi öğrencilerinin ve hayvan sahiplerinin konaklayabileceği alanlar bulunan hayvan hastanesinin inşaatı tamamlandı - MAKÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazlı: - "Hastanemiz AB standartlarında, belki AB ülkeleri içerisinde en büyük ve en donanımlı hastane hüviyetini kazanmış durumda. Türkiye'de ise henüz bu şekilde bir hastane yok"

Haberin Devamı

BURDUR (AA) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından yapımına 2 yıl önce başlanan, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerindeki hastaneler arasında en büyük ve donanımlısı olduğu belirtilen Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin inşaatı tamamlandı.

MAKÜ tarafından üniversitenin İstiklal Yerleşkesi'ndeki 10 bin metrekarelik alanda kurulan ve içerisinde at, eşek, koyun, keçi, sığır, kedi, köpek poliklinikleri, padok, teşhis ve operasyon salonları, acil kliniği, Veteriner Fakültesi öğrencilerinin ve hayvan sahiplerinin konaklayabileceği alanlar ile karantina bölümü bulunan hayvan hastanesinin bir ay içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Kapıları otomatik ve şifreli olan hastanede öğrencilerin, hayvanlara yapılan operasyonları sınıftan canlı izleyebilecekleri kamera sistemi de kuruldu.

Haberin Devamı

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılık alanında marka olmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu kapsamda hayvan hastanesinin büyük titizlikle hizmete hazır hale getirildiğini belirten Saatcı, "Hastanemiz şu anda Türkiye'nin en büyük ve en donanımlı hastanesi. Burdur ve çevresindeki bütün illerden, hatta bazı konularda Türkiye'nin her yerinden hayvanlara sağlık hizmeti verebilecek durumdayız" dedi.

- "AB ülkeleri içerisinde en büyük ve en donanımlı hastane"

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mümtaz Nazlı ise hayvan hastanesinin inşaatına başlamadan önce Türkiye'de AB'nin akreditasyonundan geçmiş veteriner fakültesi binalarını incelediğini kaydetti.

Önce bu hastanelerdeki avantaj ve dezavantajlı konuları belirlediklerini anlatan Nazlı, şöyle konuştu:

"Hastanemiz AB standartlarında, belki AB ülkeleri içerisinde en büyük ve en donanımlı hastane hüviyetini kazanmış durumda. Türkiye'de ise henüz bu şekilde bir hastane yok. Veteriner Fakültesindeki öğrencilerimiz canlı hayvanlar üzerinde derslerini görebilecek. Ayrıca hastanemizde bu öğrencilerimiz için konaklayabilecekleri yerler de yaptık."

- "Amacımız öğrencinin en iyi eğitimi almasını sağlamak"

MAKÜ Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Gökçe de hastaneyi yapmalarındaki amaçlardan birinin Veteriner Fakültesi öğrencilerine en iyi eğitimi vermek, diğerinin ise çevre hayvancılığına destek sağlamak olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Bunun için hayvan hastanelerinin Avrupa'daki örneklerini incelediklerini bildiren Gökçe, "Amacımız öğrenciler buraya geldiğinde, hayvan içeriye girdiği andan taburcu edildiği ana kadarki süreci takip etmelerini sağlamak" dedi.

Gökçe, salgın hastalıklara karşı hastanede karantina biriminin kurulduğunu da belirtti. Bu ünite ile hastalığın çevreye yayılmasını önlemeyi amaçladıklarını vurgulayan Gökçe, hastanede bulaşıcı hastalık taşıyan hayvanlara operasyon yapılacak bir salonun da bulunduğunu ifade etti.

- Kamera sistemiyle operasyonlar canlı takip edilecek

Gökçe, hayvan hastaneye getirildiği zaman önce girişte hasta kabulünün yapılacağını, sonra ilgili bölüme sevk edileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Muayene ve tedaviden en alt düzeyde ücret alınacağını, kar değil, öğrencilere en iyi eğitimi vermek ve hastanenin işler pozisyonda kalmasını sağlamayı amaçladıklarına işaret eden Gökçe, şöyle konuştu:

"Bize bugün Burdur, Isparta, Antalya ve Afyonkarahisar'dan yılda 2-3 bin hasta hayvan geliyor. Bu hizmeti yaklaşık bin metrekarelik alanda veriyoruz. Yeni hastanemiz bu kapasitenin 10 kat üzerine çıkacak. Öğrencilerimiz en iyi salonlarda ve laboratuvarlarda işlemleri takip edebilecek. Amfilerde ders işlerken hem hayvanı muayene edebilecek hem de operasyon salonlarında yapılan işlemleri kamera sistemi ile canlı takip edebilecek."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!