Pazarlama duayeni Philip Kotler, "Türk kültürü dünya tarafından merak ediliyor. İddianız var, gelenek var, istek var, gideceğiniz yön var. Öncelikle markaları oluşturmada bir beceri oluşturmamız lazım. Para da lazım ama fikir olmalı. Sizin markanızın bir mükemmellik standardı oluşturmaması için hiçbir sebep yok" diye konuştu.
# Philip KotlerDünyaca ünlü yönetim ve pazarlama gurusu Prof. Dr. Philip Kotler Dünya Pazarlama Zirvesi'ne katıldı. Prof. Dr. Philip Kotler: "Global Türk markalarının oluşturulmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye'den birkaç global şirketin çıkmasını istiyoruz." açıklamalarında bulundu. İTO Başkanı Avdagiç: "Daha iyi bir dünya, ancak daha iyi bir pazarlamayla kurulabilir. Philip Kotler, bu yolda önemli bir yol açmıştır. Yeni model ve paradigmalar kazandırmıştır." ifadelerinde bulundu.
#Prof. Dr. Philip KotlerGazetedeki haberin başlığı şu idi geçen gün: “Kiminle vakit geçirirsek beynimiz onunkine benziyor!” ABD’deki Northwestern Üniversitesi’nde, beynin elektrik sinyallerinin senkronizasyonu konusunda çalışan nöroloji uzmanı Prof.Dr.Moran Cerf’in araştırmalarının sonucunu pek güzel özetliyor bu cümle.. Fakir de 400. doğum yıldönümü vesile; Niyazi Mısri Hazretleri’yle vakit geçirmedeyim bu günlerde. Maneviyatı, dipdiri eserlerinde ve hem sevenlerinin gözbebeklerinde..
#Musa DedeBirlikte uzun zaman geçiren insanların bir süre sonra beyinlerinde de benzerlikler olmaya başlıyor; dil, duygu ve hayata bakış açısından ortak kalıplar geliştiriyorlar. Buna bilim dünyası ‘beyin ikizliği’ diyor. Yani birlikte zaman geçirdiğimiz kişilerin kim olduğuna göre beynimiz de şekilleniyor. Etrafımızda ne kadar ‘çeşitli’ insan olursa beynimiz de o kadar kendini yeniliyor.
#Northwestern Üniversitesi