Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde biyoçeşitlilik envanter çalışmaları sırasında Badavut sahilinden toplanan tüylüçay (stachys) grubuna ait bitki, incelemelerin ardından yeni alt tür olarak kayıtlara girdi. Yeni endemik türün bilimsel adı ise ‘stachys cretica subsp gulendamiana’ oldu. Prof. Dr. Ekrem Akçiçek, "Dünyada sadece Badavut sahilinde yetişen yeni tür, sınırlı bir alanda yetiştiği için koruma altına alınması gerekmektedir" dedi.
#BalıkesirÇevre ve Şehircilik Bakanlığının doğal sit alanların belirlenmesi çalışması için Balıkesir Üniversitesinden bilim insanları "Potansiyel Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Proje" çalışmasını tamamlandı. Proje çalışması kapsamında Gömeç Atatürk kayalıkları, Bandırma’da Kapıdağ Yarımadası ve Paşabayırı, Sındırgı’da Asartepe ve Kargöl, Edremit’te Altınoluk mevkiler doğal sit alanı ilan edilecek.
#Doğal Sit AlanıBalıkesir'de 19 yıl önce tespit edilen 'Amsonia orientalis' isimli çiçek, yıllar içinde yok oldu. Şu an sadece Prof. Dr. Gülendam Tümen'in 19 yıl önce diktiği üniversite bahçesinde bulunan antikanser ve antitümör özelliğe sahip mavi çiçeğin bulunması ve tekrar yayılması için akademisyenler 'Balıkesir mavi çiçeğini arıyor' sloganıyla çalışma başlattı.
#Balıkesir