Özel ve geniş sofraların kurtarıcı lezzetlerinden herkesin onayından geçen, iştah açan görüntüsüyle tüm dikkatleri üzerinde toplayan iç pilavlı önce portakal suyunun ferahlığında marine ediliyor. suyuyla ağır ağır pişerek lezzetine doyum olmayan bir efsaneye dönüşüyor. Geniş aileler için lezzetli ve doyurucu bir yemek ve arzu ettiğiniz garnitürleri ekleyerek pişirip çeşitlendirebileceğiniz bütün kuzukarabella, unutulmaz zamanların en keyifli anlarından biri olarak aklınıza kazınacak!
#Portakallı İç PilavRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirminci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 3 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 21. günü için iftar menüsü...
#İftar MenüsüPilavlar mutfaklarımızın olmazsa olmazlarıdır. Pirinç, bulgur, kuskus, şehriye gibi birçok ürünle yapılabilen pilavların pişirilmesi söz konusu olduğunda Türk mutfağında üç pilav pişirme tekniği bulunur. Salma pilav, kavurma pilav ve haşlama pilav olarak sıralanan bu tekniklerin her birini aşağıda sizin için tek tek anlattık. İşte mutfaklarımızın farklı pilav pişirme teknikleri…
#Pilav Nasıl YapılırYeni yıl sofrası için, size üç gün evvelden sıkıntılar verecek bir hindi tarifim yok. Yeni yıl bizim için bir arada olma, birbirine sevdiğini söyleme, geçen yılın hesabını yapıp, gelecek yılda önemseyip önemsemeyeceklerimizi tespit etme vesilesi. Bütün yıl ne kadar çok koşturduğumuzu biz biliriz, dolayısıyla sizi yormayacağım. Hindiden çok daha fazla sükse yapacak bir tarifim, zorlanmadan kurabileceğiniz bir sofram var.
#Refika Birgül