Son zamanlarda mutfaklarda özel bir ilgi alanı olan ördek etinin yenip yenmeyeceği de bir o kadar merak konusu. Damak zevkine göre çeşitli pişirme yöntemleri olan ördek eti, ağzının tadını bilen yemek severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sizin için ördek etinin özellikleri, pişirmenin püf noktaları ve besin değerinin de olduğu bir haber hazırladık. İşte ördek etiyle ilgili merak edilenler…
#Ördek EtiÖrdek eti yapımı ve ördek yemeği tarifi farklı lezzetler arasında yer alıyor. Özellikle en leziz tariflerden olan portakallı ördek Fransız mutfağından sofralarımıza geliyor. Portakallı ördek yemeğini sizler de ilk kez deneyecekseniz bazı püf noktalarına uymanız gerekiyor. Ördek eti pişiriliş süresi dikkat edilmesi gerekenlerden. Peki, ördek nasıl pişirilir ve yapılır? İşte, farklı yemek tarifi arayanlar için portakallı ördek tarifi ve adım adım yapım aşaması.
#Ördek Eti Nasıl YapılıriNedense kafamızdaki kalıp ‘ördek pahalıdır, pişirmesi zordur ve evde yapılmaz’dır… Genellikle tüm Uzakdoğu restoranlarında ve bazı lüks restoranlarda menüde olur. Deneyimsever bir yemekçiyseniz bir yerlerde yemişsinizdir. Ha değilseniz, yahut fırsatınız olmadıysa da takılmayın. Bu yazıyı okuduğunuzda bir tane alıp pişirmek isteyeceksiniz.
#ÖrnekMutfağın demokratikleşmesi, diğer sanatlar gibi, devrimler sonucu işsiz kalmış sanatçı-aşçı takımının kurduğu restoranlarda başlamış. Ama sadece popüler talebe dayanarak iş yapılmaya kalkılırsa, mutfak sanatı bilinen klasik yemek repertuarının dışına biraz zor çıkar. İlerlemeci girişimleri destekleyen koruyucu kişi ve kurumlara gereksinme var.