Günlük hayatımızda sevdiğimiz insanları nitelemek için kullandığımız 'ponçik' aslında bir tatlı çeşidi. Polonya mutfağının bir ürünü olan ponçik için tart hamurunun şerit biçimde açılıp, içine kuru üzüm konur ve rulo yapılır. İşte, ponçik için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları
#Ponçik NedirHavalar ısınmaya başladı mı, güneş ılık yüzünü gösterdi mi, İstanbullular için hafta sonunda adalar ziyaretleri başlar. Bol oksijen, rakı-balık, yeşille mavi, denizden gelen iyot kokusu, faytonlarla gezinti hayalleriyle vapurlara akın edilir. Vakit kaldı mı da, adalardaki az sayıdaki müze, âdet yerini bulsun misali gezilir. Ben size tam tersini önereceğim: Özellikle müze gezmek için Burgazada’ya gitmenizi ve Sait Faik Abasıyanık Müzesi’ni görmenizi tavsiye edeceğim. Vaktiniz kalırsa da, dolaşırsınız, yersiniz, içersiniz, o başka...
#Burgazada