Dünya 20'nci yüzyılın ilk yarısında korkunç bir virüsün etkisi altındaydı. 5 yaşından küçük çocuklara bulaşan bu virüs ölümle ve engellilikle sonuçlanan çok ağır bir hastalığa yol açıyor bazı vakalarda iyileştikten 40 yıl sonra felce neden oluyordu. Üstelik ne tedavisi ne de önleme yolu biliniyordu. Ta ki 1953 yılına kadar...
#SağlıkAfrika Birliği, hızla yayılan M çiçeği salgını ve yaşanan çok sayıdaki can kaybıyla birlikte kıta genelinde acil durum ilan etmek zorunda kaldı. Virüs nedeniyle yaşanan ölümler 2022’den beri bin 500’e yaklaşırken yetkililer kararın tüm kıtanın güvenliği için alındığının altını çizdi.
#Afrika KıtasıEritre, Gana, Togo, Fildişi Sahili, Yemen, Nijerya ve Kongo sonrası ABD'de 10 yıl aradan sonra ilk çocuk felci vakasını bildirdi. Virüsün aynı şuşu İngiltere ve İsrail'de de görülürken bilim insanları arasında aşı tartışmaları başladı.
#Çocuk FelciDünya koronavirüs salgını kâbusundan daha yeni uyanmaya başlamışken İngiltere’de ortaya çıkan çocuk felci salgını korku yarattı. Ülkede neredeyse 40 yıldır görülmeyen hastalık birden ortaya çıkınca gözler aşılama kampanyalarına çevrildi…
#Çocuk FelciPoliomiyelit, üç tip enterovirüs (poliovirus tip 1, 2 ve 3) kaynaklı bir merkezi sinir sistemi hastalığıdır. Poliomiyelit aynı zamanda 'çocuk felci' olarak da bilinir, çünkü genellikle küçük çocuklarda ve çocuklarda felce neden olur. Hastalıktan korunmanın tek yolu aşılamadır. Çocuk felcinin iki farklı aşısı mevcuttur. İşte polio aşısı ve çocuk Felci (Poliomyelit) hastalığı hakkında detaylı bilgi...
#Polio Aşısı NedirÇocukluk çağında meydana gelebilecek çok sayıda enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Ertan Okumuş, “Aşılanma dışında çocuğun bağışıklık sisteminin güçlü tutulması önemli. Sağlıklı uyku, dengeli beslenme, yeterli düzeyde sıvı tüketimi, el hijyeni hastalıklardan korunmak adına alınması gereken önlemler arasında” dedi.
#ÇOCUKÇocukluk çağında meydana gelebilecek çok sayıda enfeksiyon hastalığı olduğunu ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Ertan Okumuş, “Aşılanma dışında çocuğun bağışıklık sisteminin güçlü tutulması önemli. Sağlıklı uyku, dengeli beslenme, yeterli düzeyde sıvı tüketimi, el hijyeni hastalıklardan korunmak adına alınması gereken önlemler arasında” dedi.
#Dr. Mine Ertan OkumuşİL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ UZMAN DR. YEMLİHA AKSOY, KİLİS, HATAY,ŞANLIURFA,MARDİN VE ŞIRNAK İLLERİNDE ÇOCUK FELCİ DESTEK AŞILAMA ÇALIŞMALARININ BİRİNCİ TURU 20-26 NİSAN 2015 VE İKİNCİ TURU 29 MAYIS- 4 HAZİRAN 2015 TARİHLERİ ARASINDA SAĞLIK PERSONELİ TARAFINDAN KAPI KAPI DOLAŞILARAK YAPILACAĞINI SÖYLEDİ