Protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminlerinin yanı sıra omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan pitaya meyvesine olan talep koronavirüs döneminde daha da arttı. Pitayanın besin değeri bakımından çok zengin olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya, bu meyvenin ilginç faydalarını anlattı.
#PitayaEjder meyvesi, görünümü ve faydalarıyla dikkat çekiyor. Pitaya olarak da bilinen bu meyve kaktüsgiller familyasına ait. Orta ve Güney Amerika'da yetişen ejder meyvesi ülkemizde de Adana ve Mersinde üretiliyor. Peki ejder meyvesi nasıl yenir? İşte ejder meyvesinin faydaları ve tüketimi
#Ejder MeyvesiEjder meyvesi diğer adıyla pitaya meyvesi protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminleri, omega-3 ve omega-6 gibi çoklu yağ asitleri açısıdan oldukça zengin. Bu nedenle ona 'süper yiyecek'de deniyor. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Peki ejder meyvesi nelere iyi geliyor, nasıl tüketilmeli? İşte ejder meyvesinin faydaları...
#Ejder MeyvesiEjder meyvesi nedir sorusunun yanıtı birçok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Ejder meyveleri, içerdikleri vitaminler, minareller ve lifli yapısı nedeniyle birçok faydası sayılmaktadır. Peki, ejder meyvesi nedir? Nasıl yenilir?
#Ejder Meyvesi